4 fructe pe care ai putea sa le cureti intr-un mod mai practic si mai simplu

Trebuie sa recunosc ca prima data cand am cumparat o rodie m-am colorat si-n par incercand sa scot semintele din interior. Sa nu mai zic ca de multe ori am renuntat sa mai mananc kiwi sau mandarine, doar ca sa nu fiu apoi lipicioasa pana la urechi. Noroc ca exista oameni mai ingeniosi care au gasit metode prin care sa curete si sa scoata mai usor pulpa unor fructe. 

1. Citrice

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dupa ce cureti o portocala sau o mandarina trebuie sa te duci sa te speli pe maini, nu? Si sigur ca la un moment dat ajungi sa te lipsesti de ele, numai sa te scutesti de drumul pana la baie. Ei bine, exista o modalitate prin care sa le impaci pe amandoua: mananci citrice, pentru ca sunt bogate in vitamina C si ai si mainile curate. 

Sunt doar cativa pasi simpli. Taie capacul si fundul mandarinei, apoi fa pe lat o crestatura. Desfa mandarina pe lung si bucura-te de gustul racoritor fara sa te murdaresti pe maini.  

2. Rodie 

Ti-am povestit patania mea cu rodia si sunt sigura ca si tu ai vreun tricou care la un moment dat era favoritul tau si pe care acum il porti doar in casa pentru ca are un model interesant facut cu suc de rodie. Ei bine, incearca asa: taie un capac micut in partea de sus a fructului, apoi cresteaza 4 sau 5 felii pe care desfa-le apoi ca pe o portocala (asa cum faceai inainte sa-ti spunem noi varianta mai simpla). Vei putea sa scoti semintele fara pic de mizerie. 

 
3. Kiwi 

Sa cureti un kiwi e ca si cum ai decoji un cartof paros, dar si lipicios. Ceea ce pe mine ma face de multe ori sa renunt la idee si sa aleg o banana care este mai usor de decojit. Dar cine a spus ca trebuie neaparat sa cureti kiwi-ul? Taie pur si simplu fructul in 2 si mananca continutul cu o lingurita. Simplu, nu?

 

 4. Avocado 

Stiai ca jumatate de avocado contine doar 160 de calorii? Poti sa mananci aceasta jumatate ca gustare de pranz si poti face asta chiar si la serviciu, cu ajutorul unei lingurite cu care scobesti in interior. Aceasta tactica se aplica doar daca avocado este copt. Daca vrei sa pastrezi cealalta jumatate pentru maine, lasa samburele la locul lui si baga fructul in frigider. 

 

Tags:
fructe
kiwi
avocado
rodie
mandarina
coaja
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare