De cand eram mici, 1 mai a fost intotdeauna un prilej pentru un picnic la iarba verde. Fie ca ne ducem cu familia sau cu prietenii, intotdeauna se aplica aceea regula nescrisa cum ca barbatii se ocupa de gratar, iar femeile de garnitura. N-am inteles niciodata de ce sau cum a izvorat traditia asta, insa am tot observat cum garniturile pentru gratar se repetau in fiecare an, spre dezamagirea mea. Si-asa carnea la gratar ramane intotdeauna aceeasi.
Cumva, gratarul a fost intotdeauna vedeta acestei sarbatori, insa noi credem ca a venit vremea sa punem garniturile in prim plan. Doar stim ca legumele ar trebui sa ocupe trei sferturi de farfurie. Cel putin, asa ne avertizeaza nutritionistii. Iar cand vine vorba de legume, universul este nelimitat in combinatii delicioase, care ne lasa gura apa mai ceva decat carnea in orice forma ar veni ea.
Asadar avem patru garnituri deosebite pe care le poti face la iarba verde.
1. Anghinare la gratar cu sos de ardei iute
Cum altfel sa combini dulce, picant si afumat?
2. Salata de telina la gratar cu dressing de tarhon
Telina asa cum n-ai mai gustat-o niciodata!
3. Salata de varza cu susan si ghimbir
Dam o alura asiatica celebrei salate de varza.
4. Salata de morcovi si dovlecei
Salata asta usoara si proaspata e un ghiveci de culori ce prevesteste vara.
Garniturile complimenteaza carnea si intregesc masa. Care-ti suna cel mai bine?