4 Micuri dejun din tarate de ovaz - bunatati pentru slabire

Vrei sa scapi rapid de 4-5 kilograme pe saptamana si nu stii ce dieta sa alegi? Nici o problema! Pentru asta exista taratele de ovaz, care ofera rapid senzatia de satietate, mananci mai putin, iar kilogramele dispar ca prin magie. Unii spun ca aceste tarate ar fi mai eficiente decat fulgii de ovaz si asta pentru ca sunt faramitate si actioneaza mai eficient asupra digestiei si a tractului intestinal, iar spre deosebire de clasicii fulgi au mai multe intrebuintari in ceea ce priveste slabitul si bunatatile pe care le putem pregati cu ajutorul lor. In cadrul acestui articol vei descoperi cum trebuie consumate taratele ca sa slabesti asa cum iti doresti intr-un timp scurt si totul fara stres!
 
O cura cu tarate este recomandata tocmai pentru ca nu presupune mari batai de cap si nu ai un meniu anume de respectat care ia timp de preparare si presupune un buget mare. Doar cumperi o 1-2 pungi de tarate, iaurt grecesc degresat, seminte de chia si fructe si vei fi uimit cate poti pregati din doar cateva ingrediente. Ca sa ai rezultate bune insa este necesar sa consumi in fiecare dimineata la micul dejun o mancare pe baza de tarate, dar poti strecura  taratele si la unele gustari intre mesele principale. Poti avea acest obicei timp de o saptmana, maxim doua pana ajungi la greutatea dorita.
 
Multi nu stiu exact cum se consuma taratele in scopul slabirii, asa ca iti venim in ajutor si iti propunem 4 micuri dejun inedite si rapide, speciale pentru persoanele ocupate si nu numai. Te asiguram ca rareori ti-a fost dat sa gusti asemenea bunatati care mai sunt si consistente pe deasupra si nu vei putea sa mananci peste masura chiar daca asa te-ai obisnuit. Iata despre ce este vorba:
 
1.Budinca calda si aerata din tarate de ovaz
 
Un mic dejun perfect pentru diminetile friguroase, dar se pregateste si intr-un timp scurt, respectiv 5 minute. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 2-3 linguri de tarate de ovaz
  • 1 ou bio
  • 2-3 linguri de branza de vaci
  • Jumatate de cana sau o cana de lapte vegetal (lapte de cocos, migdale sau seminte de canepa decorticate)
  • 1 lingura de seminte de chia
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 2-3 linguri de pudra de cacao
  • 1 lingura de miere de albine sau mar dat prin razatoare
 
Toate ingredientele se adauga intr-un vas si se amesteca bine, apoi se adauga intr-un vas inalt pe fol si se adauga laptele. Se amesteca bine si se lasa 2-3 minute, poate chiar 5 minute pe foc. Se serveste calduta aceasta budinca. Daca vrei o poti decora si cu fructe.
 
 
 
2.Smoothie la bol din tarate
 
Iti propunem de aceasta data ceva mai light si mai racoritor si merge indiferent de vremea de afara. Ai nevoie de:
 
  • 3 linguri de iaurt grecesc degresat sau cu putine grasimi
  • 3-4 linguri de tarate de ovaz
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri de apa rece
  • Jumatate de banana semi-coapta pisata
  • Fructe pentru decorare si seminte de chia
 
Ingredientele se amesteca toate la blender pana se obtine o pasta cremoasa si omogena, iar la final se aseaza intr-un bol inalt si se decoreaza dupa bunul plac.
 
 
 
 
3.Briose din tarate de ovaz
 
Poti inlocui gustarile si rontaielile nesanatoase dintre mesele principale, iar dimineata merg perfect briosele, mai ales daca sunt si sanatoase ca acestea. Le poti servi cu diverse tipuri de humus, supe de zarzavaturi, salate de cruditati si crema de guacamole. Ai nevoie de:
 
  • Jumatate de cana de tarate de ovaz (cana mare)
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • Zeama de la jumatate de lamaie sau coaja de portocale data prin razatoare – pentru o aroma aparte
  • Jumatate de cana de lapte vegetal sau integral (deinde de care preferi)
 
Se amesteca tot in blender si se adauga in cupe speciale pentru briose la cuptor. Gata in 3 minute!
 
 
4.Mancarica din tarate si sfecla rosie
 
Este o mancarica cremoasa care seamana cu un humus mai degraba. Vei folosi:
 
  • 1 cana de lapte sau jumatate de cana (sa fie vegetale)
  • Jumatate de cana de sfecla rosie data prin razatoare
  • 4 linguri de tarate
  • Putin hrean sau ghimbir ras
  • 1 lingura de miere de albine
  • 1 lingura de piper macinat
  • 1 morcov mediu dat prin razatoare

 
Legumele se fierb 2-5 minute, apoi se dau prin razatoare si se combina cu ingredientele ramase.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
tarate de ovaz
micuri dejun din tarate de ovaz
bunatati pentru slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare