4 probleme de digestie pe care le poti avea daca nu mananci fibrele potrivite

Dupa ce ai citit multe dintre materialele de pe site-ul nostru ai inteles ca trebuie sa mananci multe fibre, ca sunt sanatoase, dar te-ai ales cu ceva probleme intestinale? Stai linistita, nu esti singura. 

Daca ai diaree, ai grija la fibrele insolubile 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Esti predispusa la vizite frecvente si imprevizibile la baie dupa ce mananci fibre? Produsele alimentare precum graul, taratele de porumb si broccoli contin fibre insolubile care grabesc tranzitul intestinal. Mananca mai multe alimente care contin fibre solubile, precum linte, fasole, soia, mazare, mere, banane, stafide, seminte de in, sfecla, curmale

Daca esti constipata, fereste-te de fibrele solubile 

Aceasta fibra, care se gaseste in alimentele pe care ti le-am enumerat mai sus, ajuta la incetinirea digestiei, adica opusul a ceea ce fac fibrele insolubile. Persoanele care sunt predispuse la constipatie trebuie sa consume un amestec de fibre solubile si insolubile.  

Daca esti balonata si ai gaze, rareste consumul de prebiotice

Prebioticele sunt fibre numite oligozaharide ce nu pot fi digerate de sistemul nostru digestiv, dar care contribuie la dezvoltarea bacteriilor benefice. Prebioticele se gasesc in multe legume, fructe si cereale. Alimentele cu cel mai mare continut de prebiotice sunt fasolea, usturoiul, ceapa, papadia, sparanghelul, prazul, anghinarea, bananele, hreanul si taratele de grau. Tine minte ca aceste alimente sunt foarte sanatoase, dar daca iti  fac rau cel mai bine este sa raresti consumul lor. 

Daca trebuie sa mananci mai multe fibre, nu te repezi la fibrele din alimentele din comert 

Daca medicul tau ti-a zis ca ai nevoie de mai multe fibre in organism, nu te baza pe cele care teoretic se gasesc in alimentele din comert. Toate aceste produse sunt imbogatite cu fibre prelucrate care te fac sa te balonezi. Cele mai sanatoase fibre le gasesti in legume, fructe, fasole si cereale integrale. 

 
Tags:
fibre
digestie
organism
sanatate
balonare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare