4 Salate de consumat de sarbatori ca sa slabesti mancand orice

Salatele ne scot din incurcatura oricand, chiar si la mesele copioase de sarbatori cand oricum nu ne putem abtine si nici nu are rost daca exista alternative. Pana si in perioada sarbatorilor poti evita sa te ingrasi daca ai grija sa consumi la fiecare masa un bol de salata. Desigur, asta nu inseamna ca in aceasta categorie intra salata boeuf sau alte salate pline de maioneza, pentru ca asa nu faci nimic.
 
Exista tot felul de salate la care putem apela si avem voie sa combinam orice aliment atata timp cat are putine calorii. Putem folosi seminte, verdeata si chiar sosuri si dressinguri light, nuci ca sa avem o multime de arome imbinate. Sa nu uitam ca de sarbatori este foarte important si aspectul mancarurilor, asa ca ne putem juca pentru a obtine cele mai atragatoare salate.
 

De ce sunt indicate salatele de sarbatori?

 

In primul rand, o masa copioasa ar aduce un aport mult prea mare de calorii decat in zilele obisnuite. NU intamplator ajung multe persoane in perioada aceasta la urgente cu intoxicatii si diverse probleme digestive. Stomacului ii vine greu sa digere atatea feluri de mancare, care de regula sunt luate incepand cu ora 20:00 cand musafirii incep sa soseasca. Tot atunci incep si petrecerile fastuoase. O salata la fiecare masa te poate ajuta in urmatorul fel:
 
1.Stimuleaza digestia, impiedicand acumularea unui numar mare de calorii; de asemenea, nu te vei simti balonat, constipat si nu vei avea probleme cu gazele ( flatulenta)
 
2.Ajuta organismul sa scape de toxine in cel mai scurt timp, colonul devenind mult mai curat
 
3.Accelereaza metabolismul
 
4.Ajuta ficatul sa se curete si sa se regenereze
 
5.Te ajuta sa micsorezi portiile de mancare, putand astfel sa gusti din toate bunatatile de pe masa
 
6.Te ajuta sa-ti tii poftele excesive in frau
 
7. Sunt un pansament pentru stomac, asa ca nu vei avea probleme cu crampele abdominale, usturime, reflux gastric si alte probleme

 

Ce salate se recomanda de sarbatori?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Poate ar fi cazul sa uitam de clasicele salate simple cu varza, castraveti si rosii,  hrean sau castraveti murati si sa ne axam pe salate mai interesante. Am gasit pentru voi 4 dintre cele mai recomandate salate:
 

1.Salata cu varza de Bruxelle si branza rasa Pecorino

 

 

Iti trebuie urmatoarele ingrediente:
 
  • 3 cani de varza de Bruxelles, taiata marunt
  • 1 ceapa rosie medie, taiata felii subtiri
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 1 lingura de miere de albine naturala 100% ( miere raw vegana)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Jumatate de cana de branza rasa Pecorino
  • Sare si piper negru dupa gust ( poti pune chiar si piper cayenne)

 

2.Salata de varza Kale in stil asiatic

 

 

Iti trebuie urmatoarele ingrediente:
 
  • 1-2 kilograme de varza kale, taiata foarte marunt ( e necesara o cantitate mare ca sa te poti satura)
  • Jumatate de cana de seminte de susan alb ( specific mancarurilor asiatice)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de sos de soia natural 100%
  • 1 lingura de otet din vin de orez sau otet balsamic
  • Zeama de lamaie
  • 2 linguri de sirop de agave – optional
  • Sare, piper, turmeric dupa gust
 

3.Salata verde cu ridiche si ceapa crocanta

 

 

Iti trebuie urmatoarele ingrediente:
 
  • 1 kilogram de verdeata la alegere, taiata foarte marunt 
  • 2 cepe medii, taiate inele si putin prajite
  • 6 linguri de ulei vegetal
  • 6 ridichi mici, taiate felii subtiri
  • 2 linguri de sos vinegreta
  • Sare cusher si piper negru dupa gust
  • Putin condiment curry pentru a amplifica dulceata data de ceapa crocanta
  • Zeama de lamaie
 

4.Salata calda cu cartofi dulci

 

 

Pentru aceasta salata deosebita ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 1 kilogram de varza kale, taiata in bucati putin mai mari
  • 6-7 cartofi dulci, taiati cuburi
  • Sare, piper si curry dupa gust
  • 2-3 ardei iuti presati
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • Zeama de lamaie
  • Otet balsamic
 
*Ingredientele se pun intr-o tava pe folie de copt, dar ai grija sa le asezi in asa fel incat sa se imbine ingredientele bine intre ele, adauga uleiul de masline si condimentele. Cand vezi ca incep sa se rumeneasca cartofii si sa-si schimbe culoarea, salata poate fi scoasa. Nu uita sa lasi la un foc mediu.

 
Sursa: delish.com; thekitchn.com;
 

 

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare