4 Salate marinate perfecte pentru toamna - slabire rapida

Multi confunda legumele murate cu cele marinate, dar sunt mancaruri destul de diferite. Legumele se mureaza complet intr-o luna si ceva pe cand cele marinate sunt perfecte pentru consum in 2-3 zile si altele chiar peste noapte. Exista o multime de tehnici pentru a marina legumele si verdeturile si nu este de mirare ca salatele marinate devin din ce in ce mai populare. Spre deosebire de clasicele muraturi, acestea pot constitui ele feluri principale si nu doar simple garnituri. 
 
Putini stiu insa ca legumele nu se marineaza intamplator. Acest proces mai scurt si mai interesant face ca prospetimea si culoarea legumelor sa se pastreze cat mai mult timp chiar daca sunt usor crocante si semi-moi. De asemenea, gustul este potrivit de picant si usor acru. Vei observape propria piele atat beneficiile pentru silueta cat si pentru sanatate.
 
Ne-am gandit la 4 retete inedite care credem ca te vor inspira si te vor ajuta sa-ti prepari singur viitoarele salate din legume marinate. Iata despre ce este vorba:
 
1.Salata italiana din legume marinate
 
Secretul acestei salate este marinarea in mod diferit. Mai intai se fier la aburi timp de 2-3 minute legumele apoi se adauga intr-un borcan mare cu apa rece ca gheata si cu tot felul de mirodenii, ierburi aromatice, ulei, verdeturi si otet. Astfel, marinarea va fi gata chiar in cateva ore si nu o  zi. Ingredientele necesare:
 
  • 1-2 morcovi mari
  • 2 cani de conopida
  • 1 cana de fasole verde sau pastai
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 ardei gras mare si rosu
  • 2 ardei iuti, fara samburi
  • 2 bucati de telina
  • Jumatate de ceapa rosie
  • 2 legaturi de patrunjel proaspat sau condiment
  • Marar proaspat sau condiment
  • 1 lingura de sare kosher
  • Jumatate de lingura de seminte de susan
  • 1 lingura de busuioc faramitat
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de oregano
  • Jumatate de cana de otet
  • 1 lingura de piper boabe sau ghimbir ras
  • 3 catei de usturoi faramitati
  • Apa
 
Ingredintele se taie in bucati mici asa cum doresti, se lasa la fiert 2-3 minute intr-un vas acoperit, apoi se lasa in apa rece ca gheata. Cand se racesc complet se scurg de apa, se adauga intr-un borcan, unde se adauga condimentele, uleiul, otetul si ierburile aromatice. Pentru salata va trebui sa scoti cate putin din fiecare ingredient, le adaugi intr-un bol si completezi cu frunze de salata.
 
 
 
2.Salata cu legume marinate si linte
 
 
Ingrediente pentru salata:
 
  • 1 cana de linte neagra sau bruna
  • 1 legatura de patrunjel proaspat sau condiment
  • 2-3 rosii medii
  • Jumatate de ceapa rosie
  • 2-3 bucati de branza feta sau branzica de vaci
  • Rosii marinate in stil asiatic - iata reteta
 
Ingrediente pentru dressing sau marinada:
 
  • Zeama de lamaie sau lime
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingura de oregano uscat
  • Jumatate de lingura de sare
  • Piper boabe sau ghimbir ras
  • Otet
 
Lintea se fierbe cam 15-20 de minute dupa instructiunile de pe cutie, apoi se scurge de apa. Ai nevoie de un borcan in care sa o adaugi rece si scursa impreuna cu restul ingredientelor si dressingul sau marinada. Lasa la frigider pentru 2-3 ore sa se marineze.
 
 
3.Salata marinata in tonuri verzi
 
Ingrediente:
 
  • 1 cana de mazare
  • 1 cana de fasole verde sau pastai – poate fi si fasole galbena
  • 3-4 ardei iuti fara samburi – se faramiteaza
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cana de telina taiata marunt
  • Jumatate de ceapa rosie faramitata
  • 1 cana de porumb – poate fi fiert acasa sau cumparat la conserva
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Jumatate de lingura de sare kosher
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 4-5 linguri de otet
  • 1 lingura de zahar
  • Apa
 
Legumele se gatesc la aburi pentru 2-3 minute cu toate ingredientele in afara de otet. La final se lasa la racit, se scurg de zeama si se adauga intr-un borcan cu otet si apa rece. Se poate completa cu ierburi  aromatice si diverse alte mirodenii.
 
 
4.Salata marinata cu ciuperci si naut
 
 
Ingrediente:
 
  • 1-2 cani de naut inmuiat in apa timp de 30 de minute si scurs sau fiert la foc mic 15 minute pana devine pufos
  • 2 cani de ciuperci champignon – marinate peste noapte dupa aceasta reteta si cu care slabesti 5 kg pe saptamana
  • 1-2 ardei grasi rosii
  • 2-3 rosii taiate marunt
  • 1 cana de patrunjel proaspat sau verdeata pusa la congelator
  • 1-2 ardei iuti fara samburi
  • Jumatate de ceapa rosie faramitata
  • 2 catei de usturoi faramitati sau ghimbir ras
  • 1 lingura de turmeric
  • 1 lingura de curry
  • 1 conserva de porumb 

Citeste si Iata ce salate poti prepara toamna - bune la slabire sau ingrasare

Tags:
slabire rapida
salate slabire rapida
salate marinate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare