4 Supe de slabit din cuscus - bune la frigul de afara

Cuscusul incepe sa atraga din ce in ce mai multa atentie asupra lui si in alte zone ale lumii in afara de cea orientala si asta pentru ca inlocuieste orezul alb cu succes, carnea, ouale si merge in tot felul de combinatii. Plus de asta, este slab caloric si absolut delicios si ai nevoie sa consumi doar 3-4 linguri din el ca sa te simti satul pe deplin. Contine toti nutrientii de care are nevoie organismul si anume fibre de calitate, antioxidanti, enzime digestive, proteine vegetale importante si toate vitaminele si mineralele esentiale. O cura cu cuscus este oricand bine venita si te ajuta sa scoti din alimentatie toate mancarurile si alimentele nesanatoase.
 
Unii confunda cuscusul cu cerealele, dar el este de fapt samanta unei plante. Iata ca te ajuta sa eviti cerealele pline de zaharuri si calorii goale de la micul dejun. In ceea ce priveste modalitatile de consum trebuie sa stii ca posibilitatile sunt limitate, dar in sezonul rece merge consumat cel mai bine in supe. Poti inlocui clasicele supe din fasole si carnati, supa de perisoare sau costita si alte supe care in mod normal aduc destul de multe calorii chiar daca sunt gustoase. Iti propunem nu mai putin de 4 retete nemaipomenite din cuscus pe care le poti consuma la orice ora in ce cantitate doresti:
 
1.Ciorba din cuscus cu mix de legume mexicane
 
O ciorba care iti va incanta toate simturile si la care trebuie sa folosesti urmatoarele ingrediente:
 
  • O punga de mix de legume mexicane – se gasesc de cumparat din magazine si supermarketuri si sunt inghetate
  • 2 zucchini sau dovlecei
  • 2 cepe rosii faramitate
  • 2 cartofi dulci sau albi
  • 150 grame de cuscus
  • O bucata de telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie mare
  • 2 linguri de suc de tomate
  • 1 cana de verdeata la alegere
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ardei iute fara samburi
  • 3 morcovi
  • 2 linguri de condiment curry
  • 1 lingura de boia iute sau dulce
  • 2 litri de apa
 
Se fierb prima data legumele in apa, se adauga condimentele si restul ingredientelor si se lasa cam 30 de minute pe foc. Cand este gata se ia de pe foc si se adauga cuscusul. Capacul trebuie sa stea pe vas ca sa ajute cuscusul sa se umfle bine.
 
 
 
2.Supa marocana din cuscus
 
Sigur nu ai mai mancat o supa asa dulce si colorata. Ai nevoie de :
 
  • 75 grame de cuscus
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2-3 linguri de vegeta de casa - iata reteta
  • 1 ceapa mare 
  • 2 morcovi
  • 1 cana de naut
  • Verdeata
  • Jumatate de cana de sos de tomate
  • 1 rosie medie
  • 4 catei de usturoi tocati
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • Zeama de la o lamaie
  • Coriandru
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de condiment curry sau turmeric
  • Patrunjel pentru decorare
 
Toate ingredientele se adauga in vas pentru a fierbe, iar cand sunt fierte complet se adauga cuscusul si se lasa 10 minute fara foc si cu capac.
 
 
3.Supa din cuscus, broccoli si conopida
 
O supa plina de culoare gata in mai putin de 10 minute. Ingrediente:
 
  • 2 cani de bors de casa
  • Sare si 2 linguri de piper rosu sau cayenne, macinat
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 cana de cuscus
  • 1 cana jumatate de broccoli
  • 1 cana jumatate de conopida
  • 2 baby morcovi
  • 4-5 rosii uscate
  • 3-4 legaturi de ceapa verde
  • 2-3 linguri de hrean cu sfecla rosie (humus)
 
Se respecta pasii anteriori de gatire, dar cu humusul din hrean se decoreaza la final.
 
 
4.Supa de cuscus Minestrone in stil israelian
 
Ingrediente:
 
  • 1 cana si jumatate de fasole albe – se hidrateaza peste noapte intr-un vasc cu apa ca sa fiarba usor a doua zi cand prepari supa
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa alba 
  • 4 catei de usturoi faramitati
  • 3 babi morcovi sau morcovi maturi
  • 5 rosii uscate sau crude – se taie cubui
  • 1 cana de bors de casa sau vegeta
  • 1 cana de cuscus
  • Patrunjel
  • Marar
  • Sare si piper alb macinat
  • 2 linguri de turmeric
  • 1 legatura de ceapa verde faramitata

 
Evident, vei pune fasolea la fiert in apa alaturi de ceapa galbena si alte legume, iar cand sunt fierte complet poti adauga si rosiile si alte ingrediente. Dupa 5 minute poti adauga semintele de cuscus si lasa 10 minute sub capac. La final se decoreaza cu verdeata.
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
supe de slabit
cuscus
supe din cuscus
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare