4 Supe delicioase si usoare cu care nu te vei ingrasa de sarbatori

Alimentatie 21.12.2017 dietetik
Daca vrei sa incerci alte supe in afara de cele cu care ne-am obisnuit de atatia ani, anume ciorba de perisoare, de burta, radauteana si ciorba taraneasca de pui, noi iti sugeram niste retete atat de usoare incat pot fi facute si de catre cele mai neexperimentate gospodine. Pentru ca ne dorim sa ne mentinem silueta si pe timpul sarbatorilor, am pregatit cele mai elegante si sanatoase supe cu care iti vei da pe spate musafirii si te vor implora sa le dai reteta.
 
Supa la romani este oricum nelipsita de pe masa infiderent daca este sarbatoare sau nu. De sarbatori ai toate motivele sa gatesti ciorbe cat mai interesante si diferite de restul ca sa iesi din tipare. Te asigur ca te va impresiona gustul lor si te vor ajuta sa-ti mentii silueta. 
 
Un alt motiv pentru care trebuie sa avem supa pe masa inainte de felul 2 este ca ofera rapid senzatia de satiatete si ne fac sa mancam mai putin la celelalte feluri de mancare, ceea ce este de dorit daca nu vrem ssa ne ingrasam. Supele sunt cele mai bune digestive, daca nu vrem sa ajungem la spital cu diverse probleme de stomac. Iata ce propuneri avem pentru voi!
 

1.Supa de ceapa caramelizata

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In restaurantele elegante din strainatate este considerata o delicatesa. O astfel de supa se pregateste intr-o ora si este gata in 30 de minute. O nimica toata as spune si ai nevoie de ingrediente accesibile precum:
 
  • Jumatate de kilogram de ceapa, taiata inele
  • Jumatate de cana de fasole rosie la tigaie
  • 5 linguri de unt nesarat
  • 1 frunza de dafin
  • 4 cescute de bulion dulce de casa
  • 4 cani de zeama de pui
  • Jumatate de cana de vin alb
  • Jumatate de cana de patrunjel
  • Putina branza Pecorino rasa
  • Sare, piper negru dupa gust
 
*Ceapa se caramelizeaza in tigaie cu ajutorul untului si condimentelor si se lasa 15-20 de minute, dupa care se pune in vasul cu zeama de pui. Intr-o alta tigaie trebuie sa ai fasolea rosie prajita in bulion, dupa care se adauga in vasul cu zeama. Cu branza rasa se orneaza la final cand supa este in bol.
 
 

2.Supa crema de ciuperci

 

 

Este o supa clasica, dar are o aroma deosebita. Pentru ea ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 600 grame de ciuperci fierte din diferite soiuri
  • 1 ceapa galbena, taiata marunt
  • 2 bucati de telina
  • 5-6 catei intregi de usturoi
  • 1 cana de patrunjel prospat colgelat sau patrunjel condiment
  • Cimbru
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 75 ml de crema simpla cu putine grasimi sau unt nesarat
  • 1,5 litri de zeama de pui sau legume 
  • Sare si piper dupa gust
  • Poti adauga si condiment curry pentru a da o nota exotica supei
 

3.Supa de cartofi rosii si bacon

 

 

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 3 cartofi rosii decojiti, medii, taiati cuburi
  • Jumatate de cana de mazare congelata
  • Jumatate decana de patrunjel congelat sau condiment daca nu ai
  • 2 linguri de unt nesarat
  • Jumatate de lingura de ardei iute
  • 4 felii de bacon afumat, taiat marunt
  • 2 prazi mari, taiati subtire
  • Jumatate de cana de bucati de paine prajita ( crutoane)
  • 2- 3 catei de usturoi intregi
  • 4 cani de bulion de casa, facut picant cu putin condiment curry
  • Sare cusher dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Jumatate de cana de crema simpla cu putina grasime
  • Apa
 


4.Supa cu verdeata, parmezan si bilute din carne tocata

 

 

Supa aceasta este o explozie de culoare si ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 2-3 cani de verdeata la alegere, taiata marurnt ( spanac, frunze de salata, varza de Bruxelles, varza kale, etc)
  • 1 ceapa medie, feliata fin
  • 1 bucata de telina, tocata 
  • 1 morcov mediu, taiat marunt
  • 3-4 catei de usturoi intregi
  • 1 frunza de dafin
  • 2 linguri de parmezan
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de crema simpla cu putina grasime sau unt nesarat ( 1 cub)
  • Jumatate de cana zarzavat congelat
  • Sare cusher dupa gust
  • 10-12 bilute din piept de pui marunttit si verdeata
  • Apa
 
*Biluetele din pieptul de pui se fac cu verdeata si ou, dar ai grija sa le lasi la intarit inainte de a le pune in supa.
 
 
 
Sursa: buzzfeed.com; seriouseats.com; marthastewart.com;

 

Tags:
supe
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare