5 aperitive rapide de Revelion

Un singur lucru ma indispune cand vine vorba de organizarea petrecerii. Faptul ca deseori raman blocata in bucatarie la propria mea petrecere. O astfel de situatie iti taie orice chef. Mai pune niste cascaval pe farfurie, o maslina, o atentie ? Si uite asa toata lumea se distreaza si eu raman blocata in bucatarie in compania celor care fumeaza.

Din vasta mea experienta stiu ca cel mai bune petreceri ever sunt cele spontane, pe care nu le planifici de-a fir a par. Petrecerile nascute din doua trei ingrediente nu presupun decat o mana de prieteni, niste sticle si muzica. Cui i-e foame sa caute ceva prin frigider. Mi casa é su casa!  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In calitatea mea de amfitrioana perfecta nu imi pot lasa totusi musafirii sa flamanzeasca. De aceea am permanent la indemana 5 retete de aperitive si 3 secrete pe care vi le voi impartasi. Credeti-ma, nu aveti nevoie de mai mult pentru o petrecere reusita.

La capitolul tips and tricks incepem cu partea pragmatica. Nu va aruncati toti banii pe bautura. Multi dintre oaspeti vor sa contribuie cu ceva la petrecere, asa ca de ce sa nu ii lasati sa aduca vinul. Doar asa va veti putea concentra pe mancare.

Inca e la moda sa fii eco. Profita de context si scoate la inaintare servetelele din material. Utilizarea lor ii va face pe oaspeti sa se simta speciali si in plus este mai bine pentru mediu sa nu folosesti servetele de hartie.

Uita de cuptor – e prea stresant sa gatesti astfel de mancaruri in toiul unei petreceri. Mergi pe aperitive. Iti garantez ca lumea le va adora!

Nu o sa va las suspendati in aer cu acest ultim sfat. Fiti fara grija, am de gand sa va dau si retetele cu care imi uimesc prietenii, fara pic de efort din partea mea. Satisfactia e garantata de ambele parti.

1.Mozzarella cu tomate, pe romaneste rosii cu branza este aperitivul nelipsit de la orice petrecere. Usor de facut, dispare la fel de repede de pe farfurii. Aveti nevoie de 16 rosii cherry – rosii si galbene, 16 mozzarella, 16 frunze de busuioc proaspat. Toate se infig pe mai multe tepuse, se stropesc abundent cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Totul e gata in doar 10 minute.

2. Acelasi timp de pregatire il presupune Somonul Tartar. Aveti nevoie de ceva mai multe ingrediente pentru aperitivul acesta. 4 lingurite de smantana, marar tocat, 16 felii de ridichi si 60 de grame de somon afumat, taiat bucatele. Dupa ce aveti toate ingredientele pe masa amestecati smantana cu mararul intr-un bol si turnati amestecul peste somonul afumat asezat in prealabil pe feliile de ridiche. Cat ai zice peste, aperitivele sunt gata.

3. Cel mai simplu de pregatit sunt maslinele cu ierburi. Luati o mana de masline verzi, maro si negre, pentru gama coloristica, zdrobiti usturoi peste si presarati un praf de ierburi uscate peste. Amestecati totul intr-un bol si puneti-l in mijlocul camerei. Va disparea in mai putin de 10 minute.

4.Pentru extravaganta, puteti incerca niste canapele de caise. Aveti nevoie de caise confiate pe care trebuie sa le taiati pe jumatate. In mijloc puneti bucatele de blue cheese si fistic tocat. Turnati putina miere deasupra si un praf de piper proaspat macinat. E un deliciu!

5. Fisticul face casa buna si cu ciresele, daca aveti nevoie sa asezonati vreo salata exotica.
Acestea fiind spuse, la treaba ! Nu ati vazut ca va asteapta de ceva timp prietenii la usa?

Tags:
revelion perfect
aperitive
petreceri
organizare revelion
retete
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare