5 exercitii eficiente pentru fesieri

Cand ne gandim ca vara mai are putin si ne cheama la mare, incepem sa acordam o atentie sporita fesierilor. Pentru a arata superb in costume de baie, chiar daca ne apucam de treaba pe ultima suta de metri, trebuie sa lucram intens si eficient. Am ales 5 exercitii solicitante, dar care dau rezultate foarte bune. 

Ideea este sa faceti exercitii cu miscari lente. Exercitiile cu miscari scurte si bruste sunt inselatoare. Antrenorii spun ca niste exercitii mai lente te fac sa lucrezi muschii mai mult, pentru ca acestia au mai mult timp la dispozitie sa se contracte la maxim. De exemplu la genuflexiuni, voi numara pana la 4 in timp ce ma las in jos, la pozitia minima voi face o pauza de o secunda, apoi la ridicare numar pana la 2 sau 3.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Acestea fiind spuse, sa incepem antrenamentul pentru fesieri!

1. Asaza-te in genunchi si cu mainile pe podea, nisip sau orice suprafata plana. Ridica piciorul drept, pastrand unghiul de 90 de grade si adu-l langa celalalt, dar fara a-l lasa jos. Repeta de 25 de ori cu fiecare picior, in 4 serii. Vei simti ca iti iau foc fesierii, dar te vei bucura la gandul ca vei arata impecabil la vara.

2. Pe cat de simplu pare acest exercitiu, pe atat este de solicitant. Intinde-te pe burta, cu mainile inainte. Ridica mainile si picioarele in acelasi timp si pulseaza in aceasta pozitie de 25 de ori fara sa pui mainile sau picioarele jos, dupa care fa o pauza. Repeta de 4 ori. Este un mod foarte bun de a-ti lucra fesierii, dar si muschii lombari. 

Citeste si care sunt exercitiile care te ajuta sa ai un fund sexy in 10 pasi.

3. Flotarile iti solicita tot corpul, dar cand e vorba sa ridici o mana si un picior de pe sol, lucrurile se complica. Totul este spre binele si bombarea posteriorului tau. Din pozitie de flotare, cu mainile asezate in dreptul umerilor, ridica o mana si piciorul opus: mana dreapta cu piciorul stang si mana stanga cu piciorul drept. O serie trebuie sa aiba intre 8 si 12 repetari.

4. Asaza-te pe spate, cu picioarele indoite si cu calcaiele cam la o lungime de palma de sezut. Ia in brate o greutate, dar pana la urma este bun si DEX-ul sau orice carte voluminoasa. Ridica bazinul si spatele de pe saltea, dar ai grija ca umerii sa ramana la locul lor. Daca vrei ca exercitiul sa devina mai dificil, din aceasta pozitie ridica-te pe varfuri. Fa 4 serii de cate 12 repetari, cu pauza.

 

5. Mingea pentru aerobic este foarte eficienta pentru fesieri. Asaza-te pe spate, cu mainile pe langa corp si cu picioarele pe minge. Ridica bazinul si straduieste-te sa nu scapi mingea. Din cauza faptului ca vei incerca sa-ti mentii echilibrul, vei lucra intens atat fesierii, cat si abdomenul.  

Ce alte exercitii pentru fesieri mai cunosti?

Tags:
exercitii
sport
fesieri
fund
posterior
exercitii pentru fund
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare