5 Feluri diferite si inedite de iahnie de fasole de post

Iahnia de fasole este o mancare foarte populara la noi si foarte gustoasa, dar din pacate adaugam adesea la ea carnati, untura si alte ingrediente grele la stomac si evident, cu foarte multe calorii. Chiar si o iahnie vegana poate fi la fel de gustoasa si consistenta si te scoate mereu din incurcatura in cura de slabire si in perioada postului. Ca sa nu te plictisesti niciodata de clasica iahnie, iti propunem in randurile urmatoare mai multe retete care sa te inspire. Trebuie sa stii ca fasolea este un ingredient vegetal cu proteine si fibre de cea mai buna calitate care te ajuta sa inlocuiesti carnea fara probleme. Trebuie doar sa stii ce ingrediente sa adaugi ca sa obtii o masa cat mai satioasa si slab calorica. Nu ar trebui sa te descurajeze faptul ca fasolea fierbe in mai multe ape si ca necesita un timp indelungat de preparare. Exista si varianta de a alege fasole la conserva care este destul de sanatoasa si poti alege din diferite tipuri de fasole.
 

1.Iahnie de fasole neagra in stil mexican

 
Ingrediente:
 
2 cani de fasole neagra sau cate vrei in functie de cantitatea dorita ( poti alege sa gatesti acasa fasolea sau sa o cumperi la conserva gata gatita)
Jumatate de cana mare de ceapa verde sau praz
7-8 catei de usturoi faramitati
2 legaturi de patrunjel proaspat
1 legatura de marar proaspat
1 lingura de condiment curry sau turmeric
Jumatate de lingura de sare
2-3 linguri de ulei de masline
1-2 ardei iuti fara samburi si faramitati
Sos la alegere (guacamole, sos de rosii sau sos pesto din patrunjel)
3-4 linguri de branzica de care vrei (halloumi, vaci, urda sau feta)
Sare si piper dupa gust
 
Pentru sos ai nevoie de blender in care sa adaugi ingredientele dorite. Sosul guacamole se prepara din avocado si mai adaugi ulei de masline, sare, piper, patrunjel si zeama de lamaie sau lime, iar daca alegi pesto trebuie sa predomine patrunjelul si nu ai treaba cu avocado. Sosul de rosii il gasesti de cumparat si in magazine.
 
 
 

2.Iahnie de fasole Garbanzo si orez brun cu spanac

 
Ingrediente:
 
1 conserva mare de fasole garbanzo – gasesti in orice magazin
Jumatate de cana mare de orez brun – se gateste dupa instructiunile de pe cutie
2 cani de spanac - vezi aici moduri gustoase de a consuma spanacul
4-5 catei de usturoi faramitati
1 ceapa mare rosie taiata solzisori
3-4 linguri de sos de rosii
Sare si piper dupa gust
2-3 linguri de ulei de masline
1-2 legaturi de patrunjel proaspat
1 ardei gras rosu
1 castravete mediu
 
Orezul se gateste separat si se scurge bine de zeama, apoi in aceiasi tigaie inalta se gateste fasolea garbanzo cu orezul si restul ingredientelor. Nu uita sa decorezi cu verdeturi la final.
 
 

3.Iahnie de fasole verde

 
Vei fi surprins sa afli ca si fasolea verde, dar fara pastaie este foarte gustoasa si satioasa si te ajuta sa prepari o iahnie de fasole mult mai usoara pentru digestie si slab calorica. Ai nevoie de:
 
2 cani de fasole verde
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de coriandru sau turmeric
1 lingura de fulgi de chilli sau 2 ardei iuti fara samburi si faramitati
Sare si piper dupa gust
1 legatura de patrunjel verde
1 conserva de porumb dulce
1 ardei gras rosu
1 ceapa galbena sau rosie taiata marunt
2 linguri de sos de rosii
 
Fasolea se gateste in apa data in clocot cu putina sare apoi intr-o tigaie se caleste ceapa cu sosul de rosu si condimentele, dupa care se adauga si restul ingredentelor. Se serveste cu ceapa verde si alte verdeturi.
 
 

4.Iahnie de fasole alba cu rosii

 
Ingrediente:
 
2 cani de fasole alba fiarta sau la conserva
1-2 cani de rosii cherry taiate pe jumatate
Jumatate de cana de apa
1 legatura de leustean sau zarzavat pentru bors
1 legatura de patrunjel
1 ceapa galbena mare
Sare si piper dupa gust
Jumatate de ardei gras rosu
2 linguri de ulei de masline
 
 

5.Iahnie de fasole cu mix de legume

 
 
 
Ingrediente:
 
2 cani de fasole de care vrei
Jumatate de cana de mazare
Jumatate de morcov
1 ceapa galbena sau rosie
Jumatate de ardei gras
1 ardei iure fara samburi
Putina telina
Sare si piper dupa gust
2 linguri de ulei de masline
3 linguri de sos de rosii sau o conserva de rosii in sos
Jumatate de conserva de porumb dulce
 

 

Tags:
iahnie de fasole
iahnie de fasole de post
fasole
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare