5 filme de Oscar care iti fac pofta sa gatesti

Motivatie 02.03.2014 Livia Caled

Daca esti intr-o perioada in care simti ca pierzi prea mult timp la bucatarie sau crezi ca te-ai blazat gatind aceleasi feluri de mancare, uita-te la niste filme in care personajele pun atata pasiune in prepararea unor mancaruri, incat o sa te trezesti ca vrei sa gatesti feluri cat mai complicate pentru cei dragi.

Iata mai jos 5 filme de Oscar care iti fac pofta sa gatesti:

1. Woman on Top este filmul care a facut-o celebra pe actrita de origine spanioala Penelope Cruz, si pe buna dreptate. Filmul este o imbinare de senzualitate, gratie si indemanare culinara, toate intr-o poveste despre o gospodina hotarata sa isi demonstreze ca poate sa aiba o viata implinita si fara un barbat prin preajma. Lucru care ii reuseste.

2. Julie & Julia spune povestea unei bloggerite care isi doreste foarte mult sa gateasca la fel de bine ca Julie Powell, autoare celebra a unor carti de bucate. In film urmarim dramele si bucuriile celor doua femei in bucatarie, spuse la un mod emotionant, amuzant si captivant. Nu ratati filmul, mai ales daca e duminica, ploua afara si vreti sa va binedispuneti.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

3. Ratatouille este o animatie foarte amuzanta, care a castigat si Oscarul, despre un soarece foarte priceput in arta culinara, care ne transmite mesajul simplu ca oricine poate fi un bun bucatar. Un alt mesaj bun de luat in seama, de care tin cont de fiecare data gand gatesc, este: keep your station clean. Asta inseamna ca daca nu vrei sa pierzi timpul cu gatitul, este important sa nu aglomerezi masa de bucatarie.

4. Eat Pray Love este, asa cum se intuieste din titlu, un film despre bucuriile vietii, adica mancarea buna, iubirea potrivita si linistea spirituala. Dupa ce vedeti filmul, cu siguranta o sa va doriti sa preparati niste paste, sa mergeti prin India la meditatie si sa va luati o vacanta lunga de tot in Bali.


5. Gegen Die Wand este un film de dragoste care o sa va faca cu siguranta pofta de sarmale. Nu este o poveste hollywoodiana de dragoste, plina de clisee, ci una tumultoasa, originala, de care o sa va amintiti multa vreme atunci cand o sa infasurati la sarmale, iar persoana iubita este prin preajma.

Pe voi ce filme v-au inspirat sa va duceti la bucatarie si sa gatiti ceva bun?

Tags:
filme despre gatit
mancare
woman on top
julie & julia
Oscar 2014
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare