5 greseli frecvente de dieta cand facem sport

Fitness 06.06.2013 Livia Caled

Sunt momente in care ne intrebam de ce nu ne simtim extraordinar de bine, desi facem sport regulat, mancam cat de cat cu masura si dormim suficient. Specialistii de la Health.com, citati de Huffington Post, au facut lumina in aceasta problema si au evidentiat care sunt cele mai frecvente greseli de dieta pe care le facem inainte si dupa exercitiile fizice.

1. Consumam prea putine grasimi din dorinta de a avea un corp cat mai suplu si din teama de a nu ne trezi peste noapte cu o jumatate de kilogram in plus. Stim ce repede se depune chiar si o jumatate de felie de tort. Din pacate, daca nu consumam suficiente grasimi, corpul nostru este slabit si obosit, nu mai are chef de antrenamente, consuma toti antioxidantii si cere sa-i dam energie. Este bine de stiut ca exista niste grasimi bune si unele mai putin bune. Cele bune sunt grasimile din nuci, avocado, ulei de masline, ulei de cocos, somon, pe care le putem combina cu niste salate, si in felul asta sa avem mese satioase, de care corpul nostru sa se bucure.

2. Ne luam bauturi energizante, desi nu avem nevoie de asta. Daca tot avem energie sa alergam, sa facem sport, sa mergem cu bicicleta, de ce sa cerem mai mult? Cercetatorii cred ca este suficienta o apa plata daca facem o ora si jumatate de sport, bauturile energizante fiind indicate daca ne inscriem la un maraton sau intentionam sa mergem cu bicicleta pana in Vama. Asadar, daca nu facem asemenea eforturi considerabile, la ce bun bauturile energizante?

3. Nu mancam dupa antrenament de teama sa nu se depuna kilogramele pe corpul nostru subtiat cu cateva grame la sala, o greseala pe care ar trebui sa o evitam, daca nu vrem sa ne trezim pe la 12 noaptea si sa dam buzna la frigider. Plus de asta, masa musculara nu se mai formeaza daca nu mancam suficient.

4. Prea multe mese de recuperare pentru un singur antrenament, imaginandu-ne ca ne este totul permis doar pentru ca am facut sport, nu sunt nici ele o idee buna. Mancam inainte de sala niste batoane energizante, un iaurt si alte mici gustari, dar si dupa sala, ca sa ne recuperam dupa atata efort. Este evident ca este vorba de prea multa mancare si, daca vrem sa ne mentinem in forma, ar trebui sa renuntam la gustarele sau macar sa le injumatatim.



5. Consumul de proteine doar dupa antrenament este, de asemenea, o greseala des intalnita. Este bine de stiut ca trebuie sa mancam alimente cu proteine si inainte de sala, daca vrem sa avem energie sa facem exercitiile si daca ne gandim si la sanatate, nu numai la slabit. Proteinele functioneaza eficient daca sunt combinate cu legume si fructe proaspete, peste si pui in portii mici, care ajuta mai ales la formarea muschilor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
greseli de dieta
sport
fitness
sala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare