5 solutii prin care iti poti albi dintii in mod natural

De ce sa cheltuiesti sume mari de bani la stomatolog, din dorinta de a avea un zambet minunat, cand iti poti albi dintii acasa, cu produse pe care le gasesti la tine in bucatarie? Iata 5 idei. 

De ce se ingalbenesc dintii?

De la o zi la alta, nu iti dai seama cand ti s-au ingalbenit dintii, dar mai ales de ce. Dintii capata culoarea galben in timp, in mod gradual, din cauza varstei, a factorilor ereditari, a unei igiene necorespunzatoare sau a consumului excesiv de ceai, cafea si tutun.
 
Acestea provoaca in prima faza aparitia petelor galbene, apoi schimbarea culorii dintilor cu totul. Din pacate, nu exista o metoda naturala de albire a dintilor care sa faca minuni, insa exista mai multe metode care dau un plus de stralucire dintilor si ii fac o idee mai albi. 
 

Ingredientele din bucatarie

 
Minuni se pot face in cabinetul stomatologului, dar acele metode sensibilizeaza dintii, asa ca noi iti recomandam sa apelezi la cateva metode naturale. 
 
1. Bicarbonatul de sodiu 
 
Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun ingredient pe care il poti folosi pentru albirea dintilor. Atentie, insa, caci acesta poate afecta smaltul dintilor!
 
Amesteca un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina pasta de dinti, spala-te bine apoi clateste-te cu apa calduta. Foloseste amestecul o data la doua saptamani. 
 
 
 
2. Scurb cu capsuni, bicarbonat de sodiu si sare 
 
Capsunile sunt bogate in vitamina C care distruge placa bacteriana ce produce ingalbenirea dintilor. Sarea este abraziva si va masa dintii, iar despre bicarbonatul de sodiu am vorbit deja. 
 
Zdrobeste doua, trei capsuni, adauga un praf de sare de mare si o jumatate de praf de copt. Acesta din urma este optional, dar ar trebui adaugat in orice produs cu care vrei sa-ti cureti dintii. 
 
Sterge-ti dintii cu un servetel si aplica, cu ajutorul periutei, un strat generos din aceasta pasta. Stai asa 5 minute, apoi clateste. Daca faci pasta fara praf de copt, aplic-o in fiecare seara, daca adaugi si bicarbonat de sodiu, tine cont de regula o data la doua saptamani. 
 
3. Peeling cu portocala 
 
Curata o portocala si foloseste coaja in fiecare noapte, inainte sa te duci la culcare. Coaja acesteia contine vitamina C si calciu care vor lupta cu microorganismele din gura ta. Tine cont ca partea alba contine chimicalele de care ai nevoie, asa ca ai grija cum cureti portocala. Plimba-ti coaja bine, pe toti dintii, apoi culca-te. 
 
4. Peeling cu banana
 
Acelasi procedeu il poti aplica si atunci cand ai o coaja de banana. Aceasta este plina de potasiu, magneziu, mangan si alte minerale care iti vor albi dintii. Acestea sunt absorbite in smaltul dintilor si vor da acel efect de albire naturala. 
 
Dupa ce te speli cu pasta de dinti, freaca-ti dintii cu interiorul unei coji de banana pentru doua minute, apoi du-te la culcare. 
 
 
Oil pulling-ul se face cu uleiul de cocos (cel mai recomandat), dar poti la fel de bine sa folosesti ulei de susan, de masline sau de floarea soarelui, singura conditie de care trebuie sa tii cont este ca acestea sa fie de cea mai buna calitate. 
 
Dimineata, inainte sa bei apa, sa vorbesti sau sa faci orice altceva, plimba prin gura o lingura de ulei timp de 15 -  20 de minute. Asa vei elimina toate toxinele din cavitatea bucala si, desigur, iti albesti dintii. 
 
 
Foto: Hepta
Tags:
dinti
albi
galbeni
ulei
smalt
stomatolog
tutun
cafea
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare