5 impachetari pentru silueta pe care le poti face acasa

Vremea asta este ideala pentru impachetari corporale pentru ca nu poti sa te mai agati de scuza ca e prea cald afara si nu vrei sa transpiri suplimentar. In plus, noi vrem sa aratam bine tot timpul anului, nu doar vara, asa ca iti recomandam cu incredere impachetarile.  

Impachetarile sunt eficiente pentru eliminarea toxinelor din organism si, ulterior, pentru slabit, gratie procesului prin care incepi sa transpiri excesiv. In multe privinte, rezultatele pe care le obtii in urma impachetarilor sunt asemanatoare cu cele produse de 
sauna.
 
Beneficiile impachetarilor:
- indeparteaza celulele moarte
- detoxifica organismul prin eliminarea impuritatilor acumulate
- imbunatateste circulatia sanguina 
- oxigeneaza celulele si hraneste pielea cu minerale si vitamine necesare mentinerii unui tonus sanatos al epidermei
- scapi de centimetrii in plus din jurul taliei si al coapselor
- iti ofera un moment de relaxare
 

Inainte de a incepe

 
Trebuie sa eviti impachetarile daca esti insarcinata, ai boli de rinichi, ai varice, suferi de afectiuni ale sistemului cardio-vascular, esti racita si ai febra sau ai reactii alergice ale pielii la unul din componentele folosite la impachetare.
 
Spala-ti bine mainile, dezinfecteaza blatul de lucru si toate ustensilele pe care le vei folosi la prepararea cremelor. In caz contrar, acestea pot deveni adevarate depozite de bacterii. 
 
Prepara mixtura pentru impachetare in aceeasi zi, pentru a evita iritatiile pielii.
 
Primul pas pentru a-ti face o impachetare pentru slabit reusita este sa faci un dus cald si sa-ti exfoliezi pielea. Poti utiliza un produs peeling sau iti poti prepara propriul scrub acasa, cu zahar brun, ulei de masline si putin ulei esential pentru o aroma placuta.
 

Retete de impachetari pe care le poti face acasa

 
1. Impachetare cu alge marine 
 
Cumpara de la Plafar alge marine uscate peste care toarna cateva linguri de apa clocotita. Dupa ce se umfla, aplica-le pe zona cu probleme, impacheteaza-te cu folie de plastic si lasa sa actioneze o ora, dupa care fa un dus cald. 
 
2. Impachetare cu argila si pudra de alge 
 
Amesteca 2 cani de argila cu 1 cana de sare de mare, 1 cana de pudra de alge, 2 linguri de gel de aloe vera, 2 linguri de unt de shea si 500 de mililitri de ceai de patrunjel. Aplica mixtura, infasoara-te cu folie (nu prea strans!), inveleste-te cu o patura si stai asa jumatate de ora. Apoi fa un dus si maseaza-ti pielea cu un ulei natural. 
 
3. Impachetarea cu ceai verde
 
Peste 4 linguri de ceai verde, toarna putina apa clocotita astfel incat sa obtii o pasta. Las-o sa se raceasca, adauga cateva picaturi de ulei de portocale si apoi aplica pe piele. 
 
4. Impachetare cu cafea
 
Intr-un sfert de ceasca de cafea macinata adauga o lingura de ulei de masline si amesteca. Aplica aceasta pasta printr-un masaj ferm pe zonele afectate de celulita – coapse, fese, abdomen. Infasoara zonele respective in folie de plastic si stai asa timp de 15 minute. Indeparteaza apoi folia si fa un dus caldut. Tratamentul este eficient daca se aplica de doua ori pe saptamana.  
 
5. Impachetare cu miere si scortisoara
 
Amesteca 2-3 linguri cu miere cu 2-3 linguri de scortisoara si maseaza viguros. Infasoara in folie zonele tratate si asteapta 20-30 de minute, dupa care indeparteaza folia si spala-te cu apa calduta. Repeta procedura de 2-3 ori pe saptamana.
 
 
Foto: Flickr.com
Tags:
celulita
silueta
grasimi
impachetari
frumusete
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare