5 lucruri bune pe care le face iaurtul pentru corpul tau

Toti stim ca iaurtul este excelent pentru digestie. Cine nu a vazut calupuri intregi de reclame in care cele mai apatice persoane devin dintr-odata pline de energie, mai slabe si mult mai apte pentru un sport, oricare ar fi el?

Iaurtul natural contine bacteria Lactobacillus Acidophilus, care este excelenta pentru digestie. Mancati dimineata un iaurt proaspat si natural cu o salata de fructe si veti avea parte apoi de mese linistite din punct de vedere al digestiei.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sunt insa lucruri pe care nu le stiti despre iaurt. Lucruri legate de beneficiile pe care le aduce organismului, in afara de inlesnirea digestiei.

1. Iaurtul are grija de dantura ta

Multi dintre noi ar putea umple o cisterna cu cafeaua pe care o beau anual. Oricat de focusati si treji ne tine cafeaua, partea negativa este ca lasa urme pe dinti. Nici un cafegiu inrait nu are dantura perfecta si curata. Din fericire petele de cafea de pe dinti pot fi anihilate cu iaurtul cel de fiecare dimineata. Desi contine zahar, iaurtul nu afecteaza smaltul si, in plus, acidul lactic pe care il contine ajuta la protejarea gingiilor si a dintilor de viitoare pericole.



2. Iaurtul scade simptomele in cazul alergiilor

Cand toata lumea vibreaza de bucurie la primul fir de iarba, alergicii fug sa se ascunda in spatele draperiilor grele care nu lasa sa treaca nici un fir de praf sau aroma de iarba verde. E ingrozitor pentru un alergic sa stea sub un tei si sa-i inspire adanc aroma. E pur si simplu imposibil si asta din cauza ca alergia declanseaza accese de tuse si stranut, blocheaza narile si nu mai poti face absolut nimic. Probioticele continute de iaurt reusesc sa scada reactia alergica la polen si la alti alergeni.

Iaurtul e un excelent tratament pentru depresie. Afla de pe Dietetik de ce.

3. Iaurtul da energie organismului

In afara de energia pe care o ofera prin carbohidrati, iaurtul da energie corpului din grupul de vitamine B. Daca simti ca te parasesc puterile la orele amiezii, mananca un iaurt simplu sau incearca un smoothie cu iaurt. Vei prinde aripi.

4. Iaurtul te ajuta sa cresti masa musculara

Sursa bogata de proteine, iaurtul te ajuta daca vrei sa cresti masa musculara. Contine toti amino-acizii de care ai nevoie ca sa iti intaresti si sa cladesti masa musculara din intreg corpul. Afla de pe Dietetik care sunt celelalte 15 alimente care iti cladesc masa musculara.

5. Iaurtul te ajuta sa slabesti

De cate ori nu v-am povestit despre dieta cu iaurt? Poti slabi rapid si sanatos daca mananci suficient iaurt si urmezi cu rigurozitate un program fix de masa. Iaurtul stimuleaza cresterea masei musculare, care stimuleaza la randul sau arderea grasimilor. In plus, iaurtul contine o serie de proteine care mentin senzatia de satietate. Ce ar putea face mai mult ca sa te ajute sa slabesti? Mananca iaurt cat de des poti.

Deserturile au mai putine calorii daca le pregatesti cu iaurt. Incearca o crema de iaurt cu nuci pralinate si ne vei da dreptate.

La ce sa te ai grija atunci cand cumperi iaurt
 

  • Incearca sa cumperi iaurt grecesc pentru ca este mai bogat in proteine si are un continut scazut de zahar
  • Alege un iaurt care are culturi vii daca vrei sa te bucuri de beneficiile pe care le ofera sistemului digestiv si celui imunitar
  • Ai grija la continutul de zahar. O portie nu are voie sa depaseasca 18 grame.

 

Tags:
5 lucruri bune pe care le face iaurtul pentru corpul tau
dieta cu iaurt
beneficii iaurt
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare