5 lucruri care te impiedica sa lucrezi la sala

E destul de greu sa ajungi la sala macar de 3 ori pe saptamana, asa ca din moment ce ai ajuns acolo, de ce sa te sabotezi singura pierzand vremea si facand antrenamente deloc eficiente?

Ca sa profiti din plin de timpul petrecut la sala, ar fi bine sa identifici cele 5 greseli care te tin departe de obiectivele tale si sa le elimini din programul tau. Vei face sport mai bine, iti vei lucra muschii si vei da jos toata grasimea care te frustreaza in prezent.

1. Socializezi prea mult

Sigur ca e bine sa mergi la sala cu cineva cunoscut, dar e util sa faci asta in contextul in care persoana cunoscuta te stimuleaza sa te antrenezi si nu te tine la discutii. E nevoie de concentrare la antrenamente, nu poti face 2 lucruri in acelasi timp oricat de mult ai crede asta. Renunta la discutiile din vestiar si pastreaza-le pentru sfarsitul antrenamentului sau pentru cafeaua de dupa.

2. Te misti prea incet

Nu toate antrenamentele sunt gandite ca sa iti stoarca transpiratia si sa iti ridice pulsul, dar nici nu exagera cu lentoarea. Daca te indrepti spre banda de alergat cu o revista la tine sau ai impresia ca iti ramane timp sa si vorbesti la telefon in timp ce te afli pe bicicleta, te inseli amarnic. Nu vei avea un antrenament eficient si vei fi ajuns degeaba la sala. Incearca sa lucrezi mai mult in intervale si vei arde calorii rapid.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


3. Mergi la sala fara un plan

Daca ai ajuns la aparate si nu stii exact ce vrei sa faci, incearca sa alegi macar grupa de muschi pe care vrei sa o lucrezi, altfel vei pierde timpul garantat. Cel mai indicat este sa mergi la sala dupa ce ai vizualizat deja exercitiile pe care urmeaza sa le faci. Specialistii spun ca doar asa poti fi eficienta. Te poti inspira de pe Dietetik, daca nu stii cum poti sa iti lucrezi muschii.

4. Iei prea multe pauze

Cand faci sport, ideal este sa ajungi la un anumit ritm cardiac pe care sa il mentii pe parcursul antrenamentului. Pauzele mici si dese pot fi cheia marilor succese cand vine vorba de munca la birou, nu de mersul la sala.

5. Nu mai pierde vremea in vestiar

Daca se intampla sa intalnesti in vestiar pe cineva cu care nu ai mai vorbit de o vreme buna, o excursie scurta se poate transforma in 20 de minute de vorbarie, care te fac sa pierzi antrenamentul. Incearca sa nu mergi deloc in vestiar pana nu ti-ai terminat exercitiile, astfel nu te va mai ispiti nimic.

 
 

Tags:
5 lucruri care te impiedica sa lucrezi la sala
sala
fitness
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare