5 lucruri ciudate despre urzici

Tarabele sunt pline de urzici in perioada asta, asa ca iti zicem 5 lucruri ciudate despre ele. Asa, cat sa te amuzi sau sa te minunezi. 

Urzicile sunt pline de magneziu, fier si calciu, adica toate mineralele esentiale necesare organismului uman. Cu toate acestea, au si ele ciudateniile lor:
 
1. Data viitoare cand te duci la pescuit, urzicile iti vor fi aliatul numarul 1 pentru a-ti pastra prada proaspata pana acasa. Daca invelesti pestele in urzici, aceste plante vor impiedica bacteriile sa se inmulteasca, ceea ce inseamna ca pestele nu va mirosi urat. 
 
2. Urzicile reprezentau unul dintre ingredientele principale din berea facuta in Anglia in 1800, iar vinul de urzici este in continuare la mare cautare. Acesta din urma are gust de urzici proaspete cu arome usoare de pepene galben si grepefruit. Daca vrei sa te apuci de afaceri, afla ca din 40 de kilograme de urzici obtii 3.000 de litri de vin. 
 
 
3. Fibrele din urzici pot fi folosite pentru a obtine material textil sau chiar hartie. Armata germana a folosit aceste plante pentru a confectiona uniforme in timpul Primului Razboi Mondial. 
 
4. Urzicile functioneaza ca un tonic natural pentru piele si par. Stimuleaza cresterea parului, pastrarea culorii, intarirea foliculilor slabiti si indeparteaza matreata. Poti sa apelezi la clasicul sampon de urzici din comert sau chiar sa-ti clatesti parul cu ceai de urzici. 
 
5. Sucul din frunze si din codite era folosit pentru a obtine colorantul verde, iar galbenul rezulta dupa ce fierbi radacinile. 
 
Tags:
urzici
primavara
piata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare