5 lucruri pe care le au in comun dietele de succes

Unele diete, precum cea mediteraneana sau paleo, dau rezultate bune de foarte mult timp, ceea ce inseamna ca au un secret comun. Daca inca nu ai gasit dieta care sa ti se potriveasca, urmeaza ce au ele cel mai bun. 

1. Te sfatuiesc sa renunti la zahar 
 
Atunci cand oamenii mananca prea mult zahar, ficatul incepe sa il transforme in grasime, ceea ce duce la obezitate, diabet de tip 2 si boli ale inimii. De aceea una dintre regulile de baza ale dietelor de succes este sa renunti la zaharul adaugat. 
 
2. Elimina carbohidratii rafinati 
 
Carbohidratii rafinati reprezinta un alt subiect asupra caruia aproape toti nutritionistii sunt de acord. Acesti carbohidrati sunt de fapt cerealele din care au fost scoase toate elementele nutritive, prin urmare au devenit nesanatoase. Cea mai cunoscuta este faina alba care furnizeaza multa energie, dar fara niciun beneficiu pentru organism. Dupa ce energia dispare, se ivesc poftele si foamea. Studiile au demonstrat o legatura intre carbohidratii rafinati si bolile de metabolism, printre care obezitatea, diabetul de tip 2 si bolile de inima. 
 
 
3. Elimina uleiul industrial
 
Acest ulei, fie el din porumb sau din floarea soarelui, este consumat de cei mai multi oameni in cantitati prea mari. Din cauza faptului ca el contine acizi grasi omega 6, care se incorporeaza in celulele grase ale corpului, duce la obezitate si la boli de inima. 
 
 
Acestea sunt cele care fac alimentele sa reziste la temperatura camerei si care le cresc perioada de valabilitate. Mai multe studii au aratat ca este o legatura intre grasimile trans si cresterea inflamatiilor din corp si a bolilor de inima. 
 
5. Recomanda consumul de legume si de fibre 
 
Este o intelegere la nivel universal ca legumele sunt sanatoase pentru ca sunt bogate in antioxidanti, fibre si tot felul de nutrienti, asa ca trebuie incluse in meniul zilnic.
Tags:
diete
legume
zahar
ulei
carbohidrati
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare