5 lucruri pe care le fac doctorii ca sa nu se imbolnaveasca

Medicii vin in contact cu pacienti care sufera de fel si fel de boli, dar sunt sanatosi mai tot timpul, nu? Nu au super puteri, ci doar au cativa Asi in maneca. Poate ca nu ai contact zilnic cu oameni suferinzi, dar aceste trucuri pe care le pun in aplicare medicii iti pot fi de mare folos. 
 
1. Spala-ti mainile inainte de a folosi obiectele 
 
N-am gresit cand am zis "inainte". Bineinteles ca trebuie sa te speli pe maini dupa ce vii de afara sau dupa ce ai folosit toaleta, dar trebuie sa o faci si inainte. Ai vazut ca medicii se spala inainte de a atinge aparatura sau de a consulta pacientii? Asa trebuie sa faci si tu inainte de a folosi tastatura, telefonul, clantele sau orice alte obiecte. Explicatia este simpla: este foarte usor sa uiti ca obiectul pe care l-ai atins poate fi purtator de germeni, pe care poti apoi sa-i inghiti. In plus, daca vrei ca riscul de imbolnavire sa fie minim, dezinfecteaza frecvent obiectele pe care le utilizezi cel mai des. 
 
 
2. Pastreaza gelul dezinfectant la indemana 
 
Medicii au mereu pe biroul lor gel dezinfectant pentru ca acesta este la fel de eficient in eliminarea germenilor de raceala si gripa ca si sapunul. Diferenta este ca gelul este mai usor de folosit si este mai putin iritant decat utilizarea repetata a sapunului. 
 
3. Atentie la germenii din aer 
 
Cei mai multi germeni de gripa sau raceala sunt transmisi prin tuse, stranut sau chiar prin vorbit. Mai mult de atat, virusurile pot pluti in aer chiar si la doi metri de persoana bolnava, asa ca pastreaza distanta fata de orice persoana care prezinta semne de gripa sau raceala. 
 
4. Fa-ti vaccin antigripal 
 
Stim ca este un subiect controversat, dar iti poti consulta medicul de familie si poti decide impreuna cu el daca este o varianta buna sau nu. In plus, poti pune in aplicare sfaturile pe care le primesti in legatura cu intarirea imunitatii. 
 
5. Traieste sanatos 
 
Acesta este cel mai important pas pe care trebuie sa il faci. Mananca fructe, legume si superalimente, fa sport in fiecare zi, relaxeaza-te cu ajutorul meditatiei si fa orice iti place, cu conditia sa nu-ti dauneze. 
Tags:
medici
trucuri
boala
pacienti
gripa
raceala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare