5 lucruri periculoase pentru sanatate din dulapul tau

In trecut, femeile si-au mutilat organele interne purtand corsete, dar astazi recurg direct la chirurgia estetica. In plus, femeile vor sa fie in pas cu moda. Poarta tocuri inalte, haine stramte si accesorii foarte grele.

Afla secretul mersului pe tocuri cui.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vezi care sunt cele mai periculoase articole vestimentare din dulapul tau.

1. Cercei supradimensionati si foarte grei 

Cand vine vorba de cercei, cu cat sunt mai mari, cu atat mai mult rau fac lobului urechii. Poate ca arata cool, dar cerceii mari si grei pot deforma pielea, piercingurile pot face gaura sa se mareasca si chiar, in cazurile extreme, lobul urechii se poate rupe in doua. In acest ultim caz trebuie sa recurgi la chirurgia plastica, iar operatia va fi dureroasa si costisitoare. 

2. Slapii

Dupa cum bine stii, slapii au o suprafata mica prin care se tin de picior. Din aceasta cauza, dar si pentru  ca degetele tale se curbeaza in sus in momentul in care pasesti, te vei alege cu dureri de picioare, talpi, genunchi si spate. In plus, slapii nu pot sa atenueze socul suprafetelor dure atunci cand calci pe beton si asfalt, deci durerile vor aparea cu siguranta. De aceea, incearca sa limitezi timpul in care porti slapi. 

3. Hainele pentru modelarea corpului 

Sunt bune a ascunde sunculitele si a da forme aproape ideale, dar daca imbracamintea pentru modelarea corpului sunt prea mici, pot duce la o serie de probleme cum ar fi leziuni ale nervilor, urme dureroase pe piele, candidoza, probleme digestive, infectii ale vezicii urinare si probleme de respiratie. Daca te-am speriat putin, data viitoare cand vei fi in magazin aminteste-ti sa-ti cumperi marimea potrivita.  

4. Tocuri 

Pantofii cu tocurile inalte si cu varful foarte ascutit nu le fac picioarelor tale niciun favor. Cand porti niste pantofi cu tocuri inalte, intregul tau corp isi pierde echilibrul. Degetele de la picioare sunt intr-o pozitie nenaturala, greutatea corpului nu este distribuita corect si intregul tau corp se apleaca inainte.

Tocurile nu fac rau doar picioarelor tale, ci si genunchilor, spatelui si soldurilor. Purtarea frecventa a tocurilor iti poate scurta muschii gambei si ai spatelui si poate duce la spasme musculare. 

5. Gulerele si cravatele

Peste 2/3 dintre barbati cumpara camasi care ii strang la gat, fapt ce poate cauza o serie de probleme de sanatate. Din unele studii reiese ca gulerele si cravatele prea stranse au legatura cu cancerul.

Gulerele prea stranse pot taia circulatia sangelui catre creier si pot creste presiunea in ochi, acesta fiind unul dintre cei mai importanti factori de risc pentru glaucom. Cum in ziua de azi femeile au imprumutat destul de multe din garderoba barbatilor, tine minte de acest semnal de alarma.

 

Tags:
haine
dulap
tocuri
cercei
sanatate
cravata
slapi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare