5 masti din ingrediente naturale pentru intinerirea tenului

Tenul tau a inceput sa dea semne de imbatranire? Ti se pare ca trebuie sa te dai cu tot felul de creme pentru a-l face sa para mai luminos si intinerit? Incearca mastile de fata care intineresc tenul, acestea chiar dau rezultate daca sunt folosite constant si ajuta pielea sa se mentina catifelata si luminoasa. 

Printre cele mai eficiente ingrediente pentru mastile de ten anti-imbatranire se numara uleiul de argan, uleiul de masline, bananele, iaurtul, mierea, fructul de avocado, capsunile, fructele de padure si ouale.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum le combini? Iata cateva idei:

Masca de fata cu banana si iaurt

Amesteca o banana cu cateva picaturi de ulei de argan, o lingurita de miere si o lingura de iaurt, apoi aplica acest amestec pe fata. Lasa masca sa actioneze 10-15 minute, dupa care clateste bine. Iaurtul ajuta la eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii, iar banana si uleiul de argan au efecte anti-imbatranire. 

Masca de fata cu ou, lamaie si miere

Amesteca un ou cu putin suc de lamaie si o lingurita de miere si aplica aceasta masca pe ten. Las-o sa actioneze 10-15 minute, iar apoi clateste bine. Daca tenul tau este foarte uscat, mai poti adauga la aceasta masca si cateva picaturi de masline si o jumatate de avocado.

Masca de fata cu capsuni si afine

Amesteca cu blenderul o ceasca de capsuni si una de afine, adauga 2 linguri de iaurt si o lingura de miere. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze 10-15 minute. Capsunile si afinele ajuta la refacerea colagenului din piele si contin vitamina C care este o importanta vitamina anti-imbatranire.

Masca de fata cu castravete, iaurt si ulei  de argan

Castravetele este unul dintre cele mai utilizate ingrediente in produsele de curatare si hidratare a fetei, proprietatile lui pentru piele fiind cu adevarat miraculoase. Pentru aceasta masca ai nevoie de o jumatate de castravete curatat de coaja, o lingurita de iaurt simplu, o lingurita de miere si 10-15 picaturi de ulei de argan. Da castravetele pe razatoare si amesteca-l cu celelalte ingrediente pana se face o pasta. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze 10-15 minute.

Masca de fata cu avocado, albus de ou si miere

Amesteca o jumatate de avocado, un albus de ou, o lingurita de ulei de masline si 2 lingurite de miere. Pentru miros placut, poti adauga cateva picaturi de ulei de lavanda. Aplica masca pe fata si las-o sa se usuce. Dupa ce s-a uscat, sterge-te pe fata cu un prosop uscat. 

Citeste si 5 masti naturale pentru estomparea ridurilor din zona ochilor.

 

Tags:
masti ten
anti-imbatranire
intinerirea tenului
masti pentru ten
masti naturale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • link resume-service
    1. link resume-service 25.04.2018 10:58

    Cucumber is one of the most commonly used ingredients in cleansing and moisturizing facial products, its skin properties are truly wonderful.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare