5 mituri ale detoxifierii. Afla daca ai nevoie de o dieta!

Secrete 24.06.2009 Madalina Stama

Evident ca riscul de a dezvolta unele afectiuni scade pe masura ce se renunta la aceste obiceiuri. Inainte de a adopta o dieta echilibrata si sanatoasa se recomanda o detoxifiere a organismului. Acesta se detoxifica o data la 6 luni de zile.
Exista tot felul de diete de detoxifiere. Marea majoritate a acestora merg pe principiul ca un consum ridicat de lichide elimina toxinele din corp si favorizeaza hidratarea.
 Asadar mituri despre detoxifiere!

Pentru ca premisa de la care se porneste este reducerea drastica a numarului de calorii pentru a se favoriza pierderea in greutate, aceste diete trebuie urmate numai dupa ce s-a cerut sfatul unui medic nutritionist si asta pentru ca fiecare roganism reactioneaza diferit. In plus doza zilnica de calorii nu ar trebui sa coboare sub 1800-2000 calorii. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Si implicit un consum mult prea mic de calorii ridica semne de intrebare, de aceea aceste diete ar trebui urmate numai pentru o perioada scurta de vreme. La inceput organismului ii este greu sa se acomodeze cu schimbarile aduse regimului alimentar si transmite reactii de raspuns ca de exemplu: senzatia de greata, ameteala, senzatia de epuizare etc. 

Dietele de detoxifiere au fost mereu subiectul multor discutii, favorizandu-se aparitia a tot felul de zvonuri. Ca sa nu mai existe niciun dubiu, demitizam astazi celebrele mituri despre dietele de detoxifiere. 

Mit: Detoxifierea colonului si a ficatului este doar detoxifiere si nimic mai mult.Ceea ce nu este adevarat. Ficatul este un organ vital raspunzator pentru detoxifierea sangelui de substantele nocive, cand functiile sale sunt afectate, toate toxinele raman in organism, favorizandu-se aparitia diverselor boli. Cu toate acestea mai exista si alte parti importante din organism vezica biliara, rinichii si sange care se bucura de beneficiile unei diete de detoxifiere. 

Mit: Organismul nu absoarbe multe toxine. De fapt toxinele se prezinta in multe forme si ne incojoara fara ca noi sa stim. Toxinele sunt prezente in alimente pe care le consumam, in mediul inconjurator poluat, stilul de viata nesanatos pe care il urmam sunt cateva surse de toxine care ajung in cele din urma in organismul uman.

Pesticidele consumate odata cu mancarea, chimicalele din aerul poluat pe care il respiram, fumul de tigare, toate acestea creeaza depozite toxice in celulele organismului care dauneaza sanatatii. Iar prin detoxifiere pot fi eliminate toate aceste toxine, efectul costand in imbunatatirea starii de sanatate. 

Mit: Detoxifierea este o metoda buna de slabit. Detoxifierea se realizeaza prin adoptarea unei diete bogata in fibre, lichide, in special apa. Numai asa sunt eliminate toxinele prin miscarile stomacului si urinat. Astfel esti incurajat sa consumi mai multe alimente organice, dar si mancaruri bogate in vitamine, nutrienti si antioxidanti de care are nevoie organismul pentru detoxifiere. Rezultatul unei diete de acest gen este imbunatatirea starii de sanatate, iar ca efect secundar pierderea in greutate. 

Mit: Detoxifierea este periculoasa. Procesul de detoxifiere este periculos numai daca ai una din urmatoarele afectiuni: anemie, dezechilibru alimentar (anorexie, bulimie) insuficienta renala, afectiuni ale tiroidei, cancer, boli cronice, si daca continui dieta sau daca nu umezi regulile. Femeile insarcinate sau care alapteaza nu au voie sa urmeze o dieta de detoxifiere. Detoxifierea se realizeaza pe baza unor produse sigure, naturale.

Mit: Organismul uman poate sa se detoxifice si singur asa ca nu este nevoie de o dieta. Bineinteles ca organismul are aceasta abilitate de a se detoxifia la o anumita perioada, daca organismul absoarbe zilnic toxine celulele nu fac fata substantelor nocive si rezidurilor acide. Si uite asa apar problemele de sanatate. Iata de ce este nevoie sa urmam cateodata o dieta de detoxifiere. Tu ai urmat vreo dieta de detoxifiere?

Tags:
mituri ale detoxifierii
detoxifiere
5 mituri
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ionelia
    1. ionelia 09.11.2012 00:48

    eu am facut o curatire a ficatului si vezicii biliare cu ulei si lamaie dupa reteta unui biolog,si am scos numai pietre de grasine .foarte foarte bine ma simt,am sa o repet curand.parca tot m-i s-a schimbat in corp.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare