5 mituri despre alimentatia sanatoasa, desfiintate de cercetatori

Nu toate regulile pentru o viata sanatoasa pe care le auzim promovate peste tot sunt si adevarate. Diverse studii au aratat ca multe lucruri pe care le urmam cu sfintenie si despre care credem ca sunt sanatoase, nu sunt nici pe departe asa de bune pentru organism. Unele nu imbunatatesc deloc sanatatea, altele fac rau, iar altele aduc atat de putine beneficii incat nici nu merita luate in seama.
 
Iata mai jos o lista cu 5 mituri despre viata sanatoasa, desfiintate de cercetatori:
 
Sucurile proaspete de fructe sunt sanatoase
 
Faptul ca bei multe sucuri naturale nu te face mai sanatos, aceste sucuri sunt pline de zahar care cresc glicemia si ingrasa. De asemenea, multe dintre ele cresc aciditatea stomacului si pot provoca disconfort abdominal. Un pahar de suc de fructe contine cel putin 3-4 fructe, insa nu vei beneficia de cea mai importanta calitate a lor: fibrele. Medicii recomanda sa bem apa si sa consumam fructele ca atare.

Galbenusul de ou creste colesterolul
 
Ti-e teama ca daca mananci prea multe oua o sa iti creasca colesterolul? Cercetatorii sunt de alta parere: colesterolul din galbenusul de ou nu afecteaza colesterolul din sange.

Nu e sanatos sa mananci dupa ora 8 seara
 
Multe persoane se ingrijoreaza foarte tare daca mananca dupa 8 seara, teama principala fiind aceea ca se ingrasa. Potrivit cercetatorilor, acesta este doar un mit, principala regula pe care trebuie sa o urmezi este sa nu mananci cu 2-3 ore inainte de culcare. Asadar, daca te culci la 12 noaptea, ultima masa ar trebui sa fie la ora 9-10 seara. 
 

Trebuie sa consumi 2 litri de apa pe zi
 
De cate ori nu ai auzit ca trebuie sa bei 2 litri de apa pe zi? Din fericire, acesta este doar un mit ca multe altele. Adevarul este ca trebuie sa bei cateva pahare de lichide zilnic, fie ca le iei din sucuri, ceaiuri, cafea, supe, ciorbe, fructe zemoase, smoothie-uri sau alte asemenea alimente, nu neaparat din apa.

Daca mananci multe dulciuri, faci diabet
 
Principalele cauze ale diabetului sunt factorii ereditari, stresul, obezitatea, alimentatia dezechilibrata si sedentarismul, in niciun caz consumul de dulciuri. Diabetul apare atunci cand pancreasul nu mai secreta suficienta insulina sau utilizeaza in mod deficitar insulina.
 
 
Tags:
mituri alimentatie
galbenus ou
colesterol
apa
sucuri fructe
mituri sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare