5 mituri despre iaurtul grecesc

Ce stii despre iaurtul grecesc? Ca este super aliment? Ca este super sanatos? Ai dreptate, dar numai pe jumatate, pentru ca unele firme ambaleaza tot felul de iaurturi pe care pun eticheta de "iaurt grecesc". Iti vorbim acum despre 6 mituri despre iaurtul grecesc, ca sa stii ce cumperi din magazin. 

1. Iaurtul grecesc este cel obisnuit 
 
In mod traditional, iaurtul grecesc este facut din iaurt obisnuit, doar ca se scurge zerul si rezulta un iaurt solid, cu mai putin zahar, cu mai putini carbohidrati si mai multe proteine fata de iaurtul obisnuit. Pentru ca unii producatori adauga sau scot unele ingrediente si totusi trec pe eticheta aceeasi denumire, tine minte ca iaurtul grecesc trebuie neaparat sa contina lapte si culturi vii si active. Fereste-te de "concentrat de zer" si de "amidon din porumb modificat". 
 
2. Sunt pline de proteine 
 
Cele mai multe iaurturi grecesti au o cantitate dubla de proteine, fata de iaurturile obisnuite, dar asta nu inseamna ca fiecare are aceeasi cantitate. Un iaurt de 150 de grame poate sa aiba 10 grame de proteine, in timp ce altul, de 170 de grame, poate contine o cantitate aproape dubla de proteine. Asadar, citeste cu atentie etichetele si compara produse de la firme diferite intre ele. 
 
 
3. Iaurturile grecesti pot fi consumate de vegetarieni 
 
Nu chiar toate, pentru ca unele contin gelatina, care este obtinuta din produse de origine animala. Nu este o problema pentru persoanele care consuma carne, dar poate fi pentru lacto-vegetarieni, care mananca lapte, iaurt si branza. 
 
4. Iaurtul grecesc cu arome este sanatos
 
Acest iaurt contine foarte mult zahar, intre 15 si 25 de grame pe portie. Fii atenta, de asemenea, la numele de pe eticheta sub care se poate ascunde zaharul, cum ar fi "concentrat de suc de struguri". Daca totusi tii neaparat sa mananci un iaurt grecesc cu arome de fructe, ai grija ca pe eticheta primele trei ingrediente sa fie lapte, culturi vii si active si fructe, iar zaharul sa fie undeva la capatul listei. 
 
5. Iaurtul grecesc inghetat este la fel de sanatos ca iaurtul grecesc obisnuit 
 
Nu e chiar asa, pentru ca iaurtul grecesc inghetat nu este un iaurt grecesc natural care a fost aruncat pur si simplu in congelator, ci este unul care are foarte mult zahar si mult mai putine proteine. Tine minte asadar, ca cel congelat este desert si nu un mic dejun, cum este cel natural. 
Tags:
iaurt
iaurt grecesc
proteine
superaliment
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare