5 modalitati amuzante prin care sa reduci riscul de boli de inima

Bolile de inima sunt cauza numarul unu de deces in lume, dar din fericire aceste boli pot fi prevenite prin ceea ce se numeste un stil de viata sanatos, dar si prin cateva modalitati amuzante. 

Stii foarte bine ca nu ar trebui sa fumezi si ca trebuie in schimb sa faci sport macar 30 de minute in fiecare zi, iar regimul tau alimentar sa fie unul sanatos. Daca nu reusesti sa faci cele de mai sus, dar vrei totusi sa te feresti de infarct sau de insuficienta cardiaca, distreaza-te cum iti spunem noi. 
 
1. Fa sex 
 
Studiile au aratat ca sexul chiar este un antrenament foarte bun pentru inima. Scade tensiunea arteriala (tensiunea mare este principalul factor care determina bolile de inima si atacurile de cord), este un antrenament de aerobic foarte bun si elibereaza endorfine. In plus, imbunatateste calitatea somnului si reduce stresul. 
 
2. Gustare cu sos salsa
 
Petrece serile de filme cu un sos salsa care este bogat in antioxidanti si este foarte sanatos pentru inima, gratie licopenului din rosii. Atentie! Ne referim la un sos facut de tine, acasa, nu unul cumparat din comert! Adauga fasole rosie, care scade colesterolul rau, si ardei iuti pentru a-ti accelera metabolismul. 
 
3. Danseaza!
 
Poti sa dansezi orice stil ti se potriveste si reuseste sa te ridice de pe scaun. Studiile au aratat ca dansul iti mareste pulsul cardiac, iti accelereaza metabolismul si, desigur, te ajuta sa arzi in jur de 300 de calorii pe ora, in functie de ce dans preferi

 
4. Rasfata-te 
 
Atunci cand vrei sa te rasfeti sau sa te recompensezi, alege un pahar de vin rosu sau o bucatica de ciocolata neagra. Vinul iti creste colesterolul bun si reduce formarea cheagurilor de sange, iar ciocolata neagra are flavonoizi care previn bolile de inima. 
 
5. Ceaiul verde de la ora 5
 
Studii realizate la Harvard au demonstrat ca ceaiul verde, pe langa proprietatile tale de detoxifiere, mai ajuta si la imbunanatirea functiei cardio-vasculare.
Tags:
dans
sex
boli
inima
boli de inima
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare