5 modalitati de detoxifiere pentru primavara

Cum casa ta are nevoie de o curatenie temeinica primavara, asa si organismul tau ar trebui sa beneficieze de o detoxifiere. Nu te condamnam la o saptamana de mancat ierburi, ci iti sugeram 5 pasi simpli pe care sa ii adaugi rutinei tale. 

1. Adauga doua pahare de apa in plus
 
Multi nutritionisti ne recomanda sa bem 2 litri de lichide pe zi, in timp ce altii sustin ca aceasta cantitate difera in functie de greutatea si inaltimea fiecaruia. Asadar, ca sa fie totul mai simplu, adauga doua pahare de apa la ceea ce consumai pana acum. Cel mai bun test ca sa vezi daca esti hidratratata sau nu o reprezinta urina. Daca este aproape incolora, esti in grafic, daca este inchisa la culoare, ar trebui sa bei urgent apa. 
 
2. Adauga o leguma verde la fiecare masa 
 
Legumele verzi sunt o sursa excelenta de fibre, vitamine, minerale si fitochimicale, de aceea trebuie sa profiti de tot ce iti ofera primavara. Poti sa-ti incepi dimineata cu un smoothie verde, pentru care ai o paleta variata de ingrediente: spanac, broccoli, telina, castraveti, menta, lime, ghimbir, mar verde, avocado, kiwi, varza kale si tot felul de verdeturi. Mai multe detalii aici
 
Sau daca nu ai timp dimineata, tine cont numai sa adaugi cate o leguma verde la fiecare masa (de preferat cruda). 
 
 
3. Adauga 30 de minute de miscare in fiecare zi 
 
Presupunand ca deja faci 30 de minute de sport pe zi, asa cum recomanda toti medicii, inca jumatate de ora de miscare va fi o binecuvantare pentru organismul tau. Daca abia acum te dai jos de pe canapea, unde ai hibernat toata iarna, incepe usor cu doar 30 de minute de alergat, mers pe bicicleta sau chiar plimbat pe jos. Cand iti piere motivatia, du-te la clasele organizate de salile din cartier si sa vezi acolo energie! 
 
4. Du-te la culcare cu 30 de minute mai devreme 
 
Somnul este o parte importanta a detoxifierii de primavara, asa ca (macar) pe perioada in care aplici ce ti-am spus mai sus culca-te cu o jumatate de ora mai devreme. Inchide toate gadgeturile cu o ora inainte sa te culci, iar daca aceasta masura iti pare dificila, imbraca-te in pijamale mult mai devreme decat o faci de obicei, astfel incat sa-ti incepi rutina de seara mai din timp. 
 
5. Mediteaza un minut in fiecare zi
 
Mintea trebuie curatata exact ca organismul si precum casa, primavara, asa ca acorda-i putina atentie ca sa scapi de stres si de gandurile negative. Mediteaza macar un minut in fiecare zi, dimineata sau oricand ai nevoie de o pauza rapida. Inchide ochii, respira profund de cateva ori si iti vei gasi linistea. 
 
Tags:
detoxifiere
primavara
smoothie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare