5 modalitati eficiente de a te calma rapid

Uneori parca resimti vinerea tot stresul pe care l-ai adunat pe durata saptamanii si ai nevoie de cateva metode care sa te calmeze si sa te relaxeze rapid. Poti sa apelezi la meditatii, plimbari in aer liber sau yoga sau poti sa incerci ce iti propunem noi.

1. Concentreaza-te pe respiratie 
 
Cand te concentrezi pe respiratie, iti calmezi sistemul nervos si te relaxezi imediat. Aceasta este o metoda foarte simpla pe care poti sa o aplici si la birou, chiar in fata celui care te calca pe nervi. Nici nu trebuie sa il asculti, ci numai sa iti observi respiratia. S-ar putea chiar sa si zambesti la un moment dat, chiar daca situatia nu o cere. 
 
2. Viziteaza o cafenea 
 
Nu e o idee tocmai buna sa bei cafea la ora 16, dar te poti multumi numai cu mirosul. Data viitoare cand te simti stresata sau frustrata, da o fuga pana in prima cafenea sau primul magazin de cafea, inspira profund si asteapta-te la minuni. Cercetatorii au descoperit ca mirosul de cafea reduce nivelul stresului. 
 
3. Vizualizeaza totul in albastru 
 
Daca te simti depasita de situatie si-ti vine sa-ti iei campii, incearca sa vizualizezi tot ce e in jurul tau colorat in albastru sau imagineaza-te pe malul unui ocean. Oamenii de stiinta asociaza aceasta culoare cu starea de calm si au demonstrat ca albastru poate ajuta la eliberarea stresului. 
 
 
4. Intoarce-te la radacini 
 
Dupa ce ai incercat toate sugestiile, de la yoga pana la cafenea, si nimic nu functioneaza, mai avem un as in maneca. Du-te de unde ai plecat. Adica intoarce-te la radacini. Iti vei aminti clipe placute din copilarie si din adolescenta, vei redescoperi lucruri la care tineai mult dar, mai presus de toate, vei realiza ce conteaza de fapt. 
 
5. Locurile de joaca pentru copii
 
Nu e o gluma. Am crezut ca doar pe mine ma calmeaza daca ma asez pe o banca in parc si ma uit la copiii care se joaca, dar psihologii americani au demonstrat ca aceasta solutie este foarte eficienta in calmarea crizelor de nervi. 
Tags:
calm
nervi
stres
oboseala
relaxare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare