5 modalitati prin care arzi calorii fara sa faci sport

Nu scrie nicaieri ca trebuie neaparat sa te duci la sala ca sa slabesti. Chiar si activitatile zilnice te pot ajuta sa scapi de kilogramele nedorite. Iata ce trebuie sa faci.

Prin aceste activitati, care nu sunt foarte solicitante, dar din care poti obtine o multime de avantaje pentru silueta si pentru sanatate, poti arde chiar si 2000 de calorii. 

1. Arde mai multe calorii la serviciu 
 
Daca ai un job la birou nu inseamna ca ajungi neaparat obez, dar daca stai asezat cu orele, fara sa te ridici de pe scaun, atunci iti cresti considerabil sansele sa te ingrasi. Asociatia Americana a Inimii a avertizat ca persoanele obeze tind sa stea asezate cu 2,5 ore mai mult pe zi decat sedentarii cu risc mai mic. 
 
Cercetatorii au aratat ca daca aceste persoane ar face activitati de intensitate moderata ar putea arde numai la serviciu 350 de calorii pe zi. Ce ar trebui sa faci? Sa iei o pauza de 15 minute la fiecare ora, timp in care sa te misti, sa faci stretching sau sa urci si sa cobori scari. 
 
 
2. Arde calorii in timp ce te relaxezi 
 
Daca vrei sa slabesti, trebuie sa renunti la ideea cum ca relaxarea inseamna leneveala in fata televizorului, pe o canapea comoda. Nu trebuie neaparat sa-ti iei gandul de la TV sau de la canapea, ci trebuie numai sa ai si alte activitati. De exemplu, sterge praful in sufragerie sau strange rufele in timp ce urmaresti un documentar si asa vei avea de castigat chiar si numai daca rontai mai putin, caci vei avea mainile ocupate. 
 
Desigur, poti sa faci si cateva exercitii in fata televizorului sau poti cauta alte modalitati de a te relaxa, cum ar fi inotul, yoga, plimbarile pe munte sau gatitul. 
 
3. Arde mai multe calorii cu copiii 
 
Ca sa eviti ca micutii tai sa ajunga sa aiba probleme cu greutatea, trebuie sa ii educi de pe acum sa fie activi. Si cum altfel, decat prin propriul exemplu? Faceti impreuna activitati care sa implice miscarea. Mergeti pe jos pana la scoala (atat cat este posibil), faceti plimbari cu bicicleta sau trasee pe munte, stabiliti seri de dans, de tenis sau orice va mai face placere. Daca tii pasul cu ei, n-ar trebui sa ai nevoie de niciun abonament la sala. 
 
 
4. Arde mai multe calorii la treburile casnice 
 
Pentru unii, curatenia poate reprezenta o modalitate foarte buna de a medita, in timp ce pentru altii inseamna un antrenament pe cinste. Prin activitatile banale, cum ar fi stersul prafului sau spalatul pe jos cu mopul poti arde cateva sute de calorii pe ora. Dupa ce ai aspirat viguros si ai dat cu mopul, poti sa treci la asezarea dulapurilor si sortarea cartilor in biblioteca. 
 
5. Arde mai multe calorii la evenimentele sociale 
 
De cate ori nu ti s-a intamplat sa ajungi la o petrecere sau la un eveniment in familie si sa-ti alegi cel mai confortabil loc din care sa nu te misti pana la final? Data viitoare stai in picioare, de vorba cu oamenii, ofera-ti ajutorul la bucatarie, intampina oaspetii sau, chiar mai bine de atat, danseaza!
 
Foto: Hepta
Tags:
sala
curatenie
sport
TV
birou
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare