5 modalitati prin care uleiul de cocos iti poate salva pielea si parul

Cand te gandesti cati bani dai pe creme, balsamuri, spume si alte produse care sa-ti faca pielea si parul sa arate superb, mai bine iti cumperi un borcanel de ulei de cocos extra virgin si le-ai rezolvat pe toate. 
 
1. Hidrateaza intens pielea uscata 
 
Uleiul de cocos vindeca pielea uscata si iritata si, mai mult de atat, un studiu din 2013 a aratat ca le-a imbunatatit aspectul pielii pacientilor care sufereau de dermatita atopica
 
Amesteca 3 linguri de ovaz cu unt de cocos (varianta solida a uleiului de cocos) si pune totul intr-un sac de muselina. Incalzeste totul la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde sau pana cand amestecul devine o pasta. Maseaza-te apoi cu saculetul in zonele cu probleme. Ingredientele active din ovaz si uleiul de cocos vor ajuta la restabilirea pH-ului pielii. 
 
2. Iti salveaza parul deteriorat in timp ce dormi 
 
Un studiu din 2003, publicat in Jurnalul Stiintei Cosmeticelor, a aratat ca uleiul de cocos poate patrunde in firul de par gratie structurii sale de acid gras. Cum folosesti uscatorul de par si placa destul de des, faci tot felul de schimbari de culoare si te mai duci si la plaja, parul tau sigur are nevoie de putin ajutor din partea ta. Pune putin ulei de cocos in palme si intinde-l pe toata suprafata parului, de la radacini pana la varfuri. Perie-l bine, prinde-l intr-o coada sau intr-un coc in crestetul capului si acopera-l cu o casca de dus inainte sa te culci. A doua zi, spala-te cu sampon si cu balsam si ai rezolvat problema. 
 
 
3. Scapa de problemele cavitatii bucale
 
Vedete precum Gwyneth Paltrow si Shaliene Woodley folosesc des gargara cu ulei. Aceasta gargara, care presupune plimbarea uleiului prin gura pentru cateva minute pe zi, poate avea beneficii printre care albirea dintilor, prevenirea cariilor, a sangerarii gingiilor si a buzelor crapate
 
Vrei sa incerci si tu? Plimba in gura pentru 20 de minute 1 lingura sau 2 de ulei de cocos, scuipa, clateste cu apa calduta si spala-te bine pe dinti. Scrie-ne apoi ce rezultate ai obtinut. 
 
4. Tine parul neascultator sub control 
 
Unii zic ca spuma ingrasa parul, iar fixativul il ingrasa, dar ai nevoie totusi de un produs care sa-l tina sub control atunci cand sta ca explodat. Ia putin ulei de cocos cu varfurile degetelor si cuminteste firele sau suvitele care nu-ti fac pe plac. 
 
Daca te duci la mare sau la bazin, protejeaza-ti parul de razele soarelui tot cu ajutorul uleiului de cocos. Aplica putin pe par si lasa-l acolo, caci va crea o bariera intre parul tau si soare, clor sau apa sarata. 
 
5. Pregateste-te pentru pedichiura 
 
Uleiul de cocos are proprietati antibacteriene si antifungice, ceea ce il face un ingredient perfect pentru a preveni infectiile si ciupercile piciorului. Fa un scrub din ulei de cocos, 2 linguri de miere si 1 lingura de zahar si foloseste-l pentru a indeparta pielea moarta, bataturile si pentru a hidrata calcaiele crapate.
Tags:
ulei de cocos
nuca de cocos
par
piele
unghii
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Tania
    1. Tania 15.02.2016 15:12

    Am l?udat ?i eu uleiul de cocos pe blog. Este un ingredient foarte bun în îngrijirea p?rului: http://goo.gl/jJaGBS.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare