5 moduri in care iti dai seama ca ai un antrenor nepregatit

Nu toti antrenorii personali sunt la fel si nu cu toti poti rezona. Sunt oameni in care ai incredere de la inceput si apoi te dezamagesc si oameni alaturi de care nu pornesti la drum plin de entuziasm, dar ajung sa iti castige increderea prin rezultatele pe care le vezi si le simti pe propria piele.

Iti spunem imediat la ce sa te uiti ca sa iti dai seama cat de bun e sau nu antrenorul tau personal. Daca antrenorul tau personal, pe care faci un efort ca sa il platesti, face unul dintre urmatoarele lucruri, renunta rapid la serviciile lui.

1. Nu ia notite

Ca si la terapie, o mare parte din munca antrenorului personal este sa puna la punct un program de exercitii care sa te ajute sa iti atingi obiectivele. Daca nu noteaza nimic, daca nu iti urmareste evolutia si nu e atent la schimbarile prin care trece corpul tau, e semn ca nu e profesionist.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Invata fitness de la un expert- Tracy Anderson.

2. Nu are un fizic care il avantajeaza

In special in industria de fitness, aparentele conteaza. Asta nu inseamna ca daca nu are six-pack-ul extrem de conturat, nu e un bun instructor, dar daca nu are nici macar un muschi conturat, nu vei putea sa il crezi competent pentru sfaturile pe care ti le da.

3. Vorbeste prea mult

Ai nevoie de un antrenor prietenos, dar ferm. Daca e prea vorbaret, vei ajunge sa iti pierzi ora de fitness stand la taclale, in loc sa lucrezi pe branci. Studiile arata ca antrenamentele la care nu te implici 100%, nu sunt la fel de eficiente si ajungi sa platesti degeaba.

4. Iubeste mantra “fara durere, nu castigi nimic”

Un antrenor te poate ghida in asa fel incat sa poti obtine mai mult decat o faci singura. Antrenorul stie cat sa te solicite ca sa iesi din zona ta de confort si sa iti antreneze muschii intr-un mod eficient.

Ai grija insa sa nu dea dovada de exces de zel. Sunt antrenori care merg pe ideea ca fara durere nu castigi nimic si ajungi sa te chinui sa te ridici la standardele lor, fara sa fii de fapt capabila fizic de asa ceva. In loc sa progresezi, s-ar putea sa te gasesti in imposibilitatea de a mai face ceva si ramai pe bara.

5. Nu evalueaza frecvent evolutia ta

Ai avea incredere intr-un mecanic care ti-ar schima rotile de la masina atunci cand ea de fapt nu porneste? Bineinteles ca nu. Exact acelasi lucru se intampla si cu antrenorii. Un antrenor bun se comporta cu corpul tau ca si cu o masina. O testeaza ca sa vada care sunt parametrii optimi de functionare, apoi incearca sa imbunateasca zonele cu deficit. Daca nu face asta, paraseste-l.


 

Tags:
5 moduri in care iti dai seama ca ai un antrenor nepregatit
antrenor de fitness
tracy anderson
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare