5 moduri in care iti imbunatatesti puterea de concentrare

Secrete 19.03.2014 Livia Caled
Ti se intampla deseori la birou sa simti ca nu te mai poti concentra la ceea ce ai de facut? Ai momente in care intri in panica din cauza ca nu poti termina ce ai de facut si te preseaza un deadline? Inseamna ca este cazul sa faci niste schimbari in dieta, dar si in felul in care obisnuiesti sa lucrezi.
 
Care sunt cele mai bune moduri in care iti imbunatatesti puterea de concentrare?

1. Ia pauze mici si dese
 
Daca te concentrezi cu orele la ceva, risti sa iti pierzi rapid puterea de concentrare si sa simti cum incepe sa iti arda creierul. Incearca sa iei pauze mici si dese de la ceea ce faci, in felul asta te poti concentra mai bine la ceea ce ai de facut. Cea mai buna idee este sa iti faci din cand in cand un ceai verde, sa mananci un fruct sau niste migdale, sa te plimbi putin prin birou sau sa faci putin stretching.
 
2. Mentine-ti o stare de buna-dispozitie
 
O repriza de ras, un clip nostim, o gluma buna, duc la scaderea hormonilor de stres. Printre multe rele pe care acesti hormoni le fac, se numara si alterarea activitatii in zona de comunicare din hipocampus (zona din creier care controleaza memoria). O repriza sanatoasa de ras reechilibreaza aceasta zona si creste capacitatea de concentrare si memorare.
 
3. Fa o plimbare
 
O plimbare de 20 de minute imbunatateste activitatea cerebrala si creste eficienta functiilor cognitive pentru urmatoarele ore. O dovada: testele de memorie facute celor care au terminat o repriza de fitness au fost mai bune decat ale celor care au fost sedentari inainte de test. Explicatia sta in imbunatatirea fluxul de sange catre creier, ceea ce duce la cresterea aportului de oxigen si nutrienti.
 
 
4. Incearca sa mananci cat mai sanatos
 
Alimentele care ajuta la sporirea puterii de concentrare sunt iaurtul, verdeturile, semintele de chia, nucile, broccoli, strugurii, bananele, ceaiul verde si cel de ginkgo biloba, fructul de avocado, pestele, ouale, dar si ciocolata neagra. Incearca sa scoti din meniul tau alimentele de tip fast food, dulciurile si mezelurile, acestea nu iti aduc nutrienti si iti alunga buna-dispozitie.

5. Bea ceaiuri de ginkgo biloba
 
Aceste ceaiuri imbunatatesc memoria si puterea de concentrare. Studiile au aratat ca gingko este o planta care ajuta la prevenirea senilitatii si a pierderilor de memorie. Ea mentine constanta cantitatea de oxigen, care trebuie sa ajunga la creier pentru a se asigura o buna functionare.

 
 
Tags:
concentrare
alimentatie sanatoasa
ginkgo biloba
stres
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare