5 moduri prin care poti invinge acneea pentru totdeauna

Contrar opiniei comune, acneea nu este o afectiune specifica adolescentei, ea se mentine in multe cazuri si la maturitate dandu-ne mari batai de cap. Ce e mai neplacut decat sa te trezesti cu cosuri si cratere pe fata dupa 25 de ani? 

Din fericire, acneea poate fi rezolvata pentru totdeauna prin cateva principii de alimentatie, care insa trebuie respectate cu strictete. Dovada ca acestea chiar functioneaza a fost dezvaluita de celebra Cameron Diaz. Dupa ce a apelat la tot felul de tratamente costisitoare pentru acnee, ea a ajuns la concluzia ca alimentatia sanatoasa este singura care chiar are efecte de durata si face adevarate minuni pentru ten. Ingrijirea pielii din exterior este, de asemenea, si ea foarte importanta, insa cea mai eficienta este ingrijirea din interior.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Care sunt cele mai eficiente moduri prin care poti invinge acneea pentru totdeauna?

1. Elimina alimentele procesate si consuma mai putine lactate

Alimentele procesate (produse de fast food, produse de patiserie, chipsuri, snackuri, mezeluri, zahar alb, faina alba, margarina, dulciuri din comert, carnuri grase, conserve, mici, carnati) trebuie complet excluse din meniu, iar lactatele trebuie si ele reduse pe cat posibil. Da, o sa ti se para greu, insa avantajele sunt multiple: scapi de acnee, iti intaresti imunitatea si o sa ai o sanatate de fier.  

2. Consuma grasimi sanatoase

Grasimile sanatoase sunt fundamentale pentru sanatatea pielii. Cele mai intelepte si sanatoase alegeri: pestele, nucile, migdalele si avocado. Aceste alimente au in comun grasimile sanatoase, care iti vor mentine pielea sanatoasa si stralucitoare. Adauga la acestea si uleiul de masline, care este un adevarat miracol pentru piele. 

3. Detoxifiaza-ti din cand in cand colonul

O sa te intrebi ce legatura are colonul cu acneea, si pe buna dreptate. Cele mai multe toxine din organism se acumuleaza la nivelul colonului, provocand constipatie. Cand tranzitul intestinal este afectat, toxinele sunt impinse pana la nivelul pielii, motiv pentru care este recomandat sa ai grija sa iti detoxifiezi colonul din cand in cand. Nu trebuie sa tii cure drastice de detoxifiere, ci doar sa ai in vedere o alimentatie sanatoasa care sa te fereasca de constipatie.

Aici gasesti un top cu 5 metode naturale de detoxifiere a colonului

4. Consuma multe legume si fructe

Cu cat consumi mai multe fructe si legume proaspete, cu atat tenul tau o sa arate mai bine. Fructele si legumele contin vitamine, minerale si antioxidanti, esentiale pentru mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii. De asemenea, ele ajuta la hidratarea pielii. Deloc de neglijat este si faptul ca fructele si legumele sunt bogate in fibre care iti asigura mereu un tranzit intestinal bun si o greutate corporala normala.

5. Foloseste numai cosmetice cu ingrediente naturale

Da, este greu sa gasesti un fond de ten 100% natural, insa nu imposibil. De asemenea, cremele de fata fara parabeni si parfum sunt o adevarata moda, n-ar trebui sa fie o problema sa le gasesti. In ceea ce priveste lotiunile tonice si demachiantele, cel mai bine este sa ti le prepari singura acasa cu ingrediente din bucataria ta. 

Citeste si 7 masti de fata naturale care combat acneea.

 

Tags:
acnee
tratament
regim
dieta
alimente acnee
remedii naturiste
cameron diaz
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare