5 motive pentru care ar trebui sa ridici greutati

Crezi ca de fiare trag numai culturistii sau baietii musculosi? Ei bine, antrenamentele cu greutati le sunt recomandate si celor care sufera de artrita sau chiar de boli de inima, dar si tuturor celor care vor sa fie sanatosi si sa arate bine. 

Antrenamentele cu greutati definesc mai bine muschii si ii tonifica, iti imbunatatesc echilibrul si iti intaresc oasele. Citeste mai jos mai multe beneficii: 
 
1. Arzi calorii si cand nu lucrezi 
 
Daca ridici greutati nu doar ca slabesti, dar vei arde calorii chiar si in zilele in care nu lucrezi. Un studiu a demonstrat ca femeile care fac astfel de antrenamente de 3 ori pe saptamana ard mai multe calorii in zilele obisnuite, in care nu fac sport, fata de perioada in care nu lucrau cu greutati. 
 
2. Iti protejeaza oasele si muschii 
 
Dupa pubertate, incepem sa pierdem cate un procent pe an din masa musculara si cea osoasa. Cea mai buna modalitate prin care poti sa opresti acest proces este sa adaugi exercitii de ridicat greutati in programul tau. 
 
 
3. Imbunatatesc mecanica miscarii corpului 
 
In urma antrenamentului cu greutati vei observa ca ti se imbunatatesc coordonarea si postura. Cel mai important aspect din acest punct de vedere este ca aceste exercitii vor reduce riscul de a cadea cu 40% pentru ca vei fi mai flexibil si vei avea un echilibru mai bun. 
 
4. Previn imbolnavirea 
 
Mai multe studii au aratat beneficiile exercitiilor greutati din punctul de vedere al sanatatii: sunt la fel de eficiente ca medicamentele in ameliorarea durerilor provocate de artrita; cresc densitatea osoasa si reduc riscul de oase fracturate la femeile care au trecut de menopauza; ajuta la imbunatatirea controlului glucozei. 
 
5. Iti cresc nivelul de energie si iti imbunatatesc starea de spirit 
 
Cei care ridica greutati isi ridica nivelul de endorfine, ceea ce te va face sa te simti minunat. De asemenea, vei dormi mai bine, iti vei imbunatati calitatea vietii si nu vei tine la distanta depresiile.
 
Tags:
greutati
haltere
gantere
antrenament
sport
sala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare