5 obiceiuri enervante ale alergatorilor

Acum ca a venit primavara, o sa iesi mai cu tragere de inima la alergat, ba chiar te vei inscrie si la un semimaraton. Din respect pentru ceilalti, trebuie sa inveti cateva reguli de buna purtare, chiar daca alergi in parc sau la o competitie. 

1. Nu formati un zid 
 
Daca ne-ai ascultat sfaturile si ai plecat la alergat cu un prieten, ca sa fii mult mai motivata, trebuie sa tii totusi cont si de ceilalti alergatori. Sunt sigura ca va place sa povestiti si sa glumiti in timp ce faceti sport, dar nu alergati in sir de trei, patru sau cinci, cat sa ocupati toata banda sau tot trotuarul. Formati eventual perechi de cate doi. 
 
2. Nu te opri fara sa avertizezi 
 
Sa te opresti brusc pe o pista sau pe un trotuar aglomerat este ca si cum ai cere sa fii calcat in picioare. Daca ai chef sa-ti faci un selfie sau ai nevoie sa te legi la sireturi, opreste-te pe partea dreapta. Iar atunci cand vrei sa incetinesti viteza sau chiar sa mergi, uita-te cu grija in spate sa nu ii stai cuiva in cale si ridica o mana pentru a-ti anunta intentia. 

 
3. Nu-ti face selfie pe pista 
 
Ca tot vorbeam de selfie mai sus, cele pe care ti le faci pe pista se numesc "runfie" si ar trebui interzise prin lege (ceea ce s-a si intamplat la maratonul din Hong Kong din 2013). Poate ca te gandesti ca sunt mici sansele sa te impiedici in timp ce iti face selfie si alergi, si aici ai dreptate. Insa riscul este sa-ti scapi telefonul si de aici sa se creeze diverse situatii dificile. Fie te opresti sa-l culegi, fie aluneci pe el, fie va fi un pericol pentru ceilalti. 
 
4. Nu bloca traficul 
 
Exact ca in cazul traficului de autoturisme, cei mai inceti trebuie sa mearga pe banda din mijloc sau chiar pe cea din drepta, in timp ce persoanele mai rapide, pe stanga. Daca vei bloca banda din stanga ii vei determina pe cei care alearga repede sa te depaseasca prin dreapta. Daca tu esti in situatia celui care trebuie sa depaseasca pe cineva blocat pe banda din stanga, sriga-i: "In stanga ta!" sau daca te ignora, bate-l usor pe umar. 
 
5. Nu da muzica la maximum 
 
Stim ca nu poti sa alergi fara playlistul tau preferat, caci de acolo iti iei principala energie, dar daca iti urla muzica in urechi, cum ii auzi pe cel care te avertizeaza "In stanga ta!"? Mentine volumul la un nivel la care poti auzi ce se vorbeste langa tine sau chiar alearga cu o singura casca. 
Tags:
alergat
banda
sport
maraton
accident
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare