5 orase potrivite pentru un city break toamna asta

Blog 12.08.2016 Livia Caled

Atunci cand iti faci planuri pentru mai multe vacante ai, indubitabil, o stare mai buna. Altfel te simti la birou cand stii ca te asteapta un citybreak la Praga in octombrie si altfel este starea ta cand nu iti faci planuri de niciun fel si te gandesti doar la ce mai faci azi.  

Daca te gandesti sa iti faci planuri pentru o noua excursie toamna asta, iti recomandam cateva destinatii potrivite cu acest anotimp:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Praga

Cand ma gandesc la toamna si la city break, primul oras care imi vine este Praga, un oras in care toamna parcurile par desprinse din carti postale. Lumina se amesteca intr-un mod linistitor cu galbenul frunzelor si totul in jur parca te relaxeaza. Cu un centru vechi spectaculos, plin de ceasuri, palate si catedrale, sinagogi, suveniruri cu Golemi din lut, casa lui Franz Kafka si casa care danseaza, croaziere pe raul Vitava, poduri si terase cochete, Praga o sa te faca negresit sa iti doresti sa o vizitezi inca o data si inca o data.

Atena

Cred ca primavara si toamna sunt anotimpurile cele mai potrivite sa vizitezi Atena, un oras in care canicula isi face de cap vara si e destul de greu sa vizitezi tot ce iti propui. Atena nu inseamna numai Acropole si Piata Syntagma, cele mai vanate obiective turistice, ci si stradute pietruite intortocheate cu terase micute, cea mai buna salata pe care o s-o mananci vreodata, dar si plaja si cartiere cu o viata underground foarte activa.

Berlin

Nu trebuie sa fii innebunit neaparat de arta stradala si cluburi underground ca sa mergi la Berlin, aici gasesti obiective pentru toate gusturile, de la muzee pana la o gradina zoologica cu ursi panda. Dupa ce bifezi Zidul Berlinului, Poarta Brandenburg, Alexanderplatz si Checkpoint Charlie, plimba-te pe bulevardul Unter den Linden, nu numai primavara e spectaculos, ci si toamna.

Viena

Incepand cu decembrie, in Viena e nebunia legata de apropierea Craciunului, asadar, daca vrei sa vizitezi acest oras in liniste, opteaza pentru un city break toamna. Vremea e mai racoroasa, nu mai e asa aglomeratie la locurile turistice, iar preturile la cazare sunt si ele mai mici. De ce sa mai mergi la Viena? E un oras in care nu ai cum sa te plictisesti, ajungi repede si preturile la biletele de avion sunt mereu convenabile.

Munchen

Indiferent daca iti place sau nu berea, sa mergi la Munchen de Oktoberfest este o adevarata experienta. Tot orasul se transforma intr-o mare sarbatoare si te trezesti vrei nu vrei facand turul berariilor. Munchen nu se remarca insa numai prin bere, ci si prin catedrale impunatoare, un parc mai mare si mai spectaculos ca Central Park din New York, gradini, palate, muzee (nu rata Alte Pinakothek) si parcuri de distractii.

Tu ce orase iti doresti sa vizitezi toamna asta?

 

Tags:
city break toamna
excursie toamna
vacante toamna
praga
berlin
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Deutschland food über alles Experiente

    Deutschland food über alles

    04.01.2010

    Frühstück e cuvantul cu care iti incepi dimineata la Berlin. Fie ca te opresti la o cafea langa care pui o briosa ca sa ii tina companie, fie ca te pierzi printre frunzele unei salate...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare