5 pasi sa slabesti rapid si sanatos

Te ingrijoreaza ca ai cam pus ceva kilograme pe tine in ultima vreme? Vrei sa slabesti fara sa transformi acest lucru intr-o obsesie? Sunt 4 reguli care te vor ajuta sa slabesti rapid si sanatos, fara sa iti bati capul cu numaratul caloriilor si fara sa te stresezi ca organismul tau va fi dat peste cap de o noua cura de slabire. Ce trebuie sa retii inainte de toate este ca nu trebuie sa mai mananci alimente cu zahar, faina alba si grasimi animale, procesate sau nu.

Care sunt cei 5 pasi care te vor ajuta sa slabesti rapid si sanatos?

1. Separa grasimile bune de cele rele
Nu toate grasimile sunt rele. Pentru o buna functionare, organismul nostru are nevoie de grasimi, de aceea nutritionistii recomanda sa le separam pe cele bune de cele rele. Dupa ce le separi, alege-le bineinteles pe cele bune. Grasimile bune vin din avocado, ulei de masline, somon si alti pesti, fructe de mare, migdale, ulei de cocos, oua. Grasimile nesanatoase vin din mancarea procesata, carnuri, mezeluri, biscuiti, snackuri, dulciuri, margarina etc. Studiile au aratat ca grasimile bune nu au efect de ingrasare asupra organismului, asa ca le poti consuma cu incredere.

2. Separa carbohidratii buni de cei rai
Care sunt carbohidratii rai? Toate produsele din faina alba, de la paine alba, croissante, fidea, taitei, paste pana la pizza si prajituri. Acestea nu sunt deloc nutritive, doar ne umplu stomacul si ne aduc kilograme in plus. Care sunt carbohidratii buni? Cerealele integrale, painea integrala, pastele integrale, fructele, legumele, orezul brun, fasolea, lintea, nautul, cartofii etc. Acestea sunt pline de vitamine si minerale care ne dau energia de care avem nevoie. Cand va preparati ceva de mancare, aveti grija sa alegeti numai carbohidrati buni.

3. Evita pentru totdeauna mancarea procesata
Grasimile hidrogenate sunt de fapt grasimi procesate care se folosesc mai ales in margarina, biscuiti, chipsuri, prajituri, mezeluri, produse de patiserie si alte alimente care contin faina alba sau zahar alb. Ele cresc nivelul de colesterol, duc la diverse boli de inima si cresc riscul de cancer. De asemenea, interfereaza cu buna functionare a creierului, ducand mai ales la hiperactivitate in randul copiilor. Cercetatorii avertizeaza sa alegeti produse alimentare cu un interval de expirare mic, care sa contina grasimi sanatoase (ulei de cocos, ulei de masline, unt).

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



4. Scoate complet din alimentatie produsele care contin zahar

Este un pas mic, dar foarte important. Pur si simplu seteaza-te sa nu mai cumperi nimic care contine zahar. Zaharul se ascunde in aproape toate alimentele procesate, incluzand aici chipsurile, sosurile, sucurile de fructe, cerealele si batoanele energizante. Studiile au aratat ca un consum exagerat de zahar poate duce la schimbari de dispozitie, probleme cu tiroida, depresie, insomnii si obezitate. Ce trebuie facut? Daca gasesti pe etichetele produselor zaharul ca ingredient principal, nu-l mai cumpara si opteaza pentru o varianta mai sanatoasa. Atunci cand iti este pofta de ceva dulce consuma fructe, ciocolata neagra sau miere.

5. Pentru ca mananci grasimi bune, ai multa energie sa faci sport

Cel mai bine este sa iti faci un abonament la sala si sa mergi de 2-3 ori pe saptamana. Daca stai prea mult pe scaun intr-o zi, ai grija sa iesi la plimbare, la alergat sau cu bicicleta, ca sa arzi caloriile. In caz ca nu iti place sa stai pe afara sau nu ai cu cine, fa acasa cateva exercitii. Aici gasesti cateva exercitii usoare si eficiente pentru brate, aici pentru talie, aici pentru abdomen plat si aici pentru picioare, pe care le poti face acasa.

E simplu, nu? Daca urmezi acesti 5 pasi te vei simti mai motivat(a) si plin(a) de energie. Nu uita ca portiile trebuie sa fie mici si ca trebuie sa bei 2 litri de apa pe zi.

Tags:
slabeste rapid
slabire rapida si sanatoasa
cura de slabire rapida
slabeste sanatos
cum sa slabesti
carbohidrati rai
carbohidrati buni
grasimi rele
grasimi bune
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • andreea tirla
    1. andreea tirla 27.12.2013 16:08

    da este bun si pentru fetede13 ani si nu neimbolnavim dela asa ceva eu am 61 de kilograme s vreau sa slabesc urgent ca la noi in oras este ,ms si vreau sa fiu mai slaba cum fac? si vreu sa am pana la 45 de kilograme

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare