5 reguli obligatorii dupa orice cura de slabire

Secrete 26.02.2014 Livia Caled
Unul dintre cele mai mari riscuri ale unei cure de slabire este ca, dupa incheierea ei, sa revenim la vechile obiceiuri culinare si sa mancam la fel de mult, nesanatos sau haotic. Un stil alimentar nesanatos ne va aduce la loc kilogramele in plus si ne va determina sa tinem o alta cura de slabire, dupa care o alta, si tot asa, pana cand organismul va fi complet dezechilibrat si cu multe carente nutritionale. Ce e de facut? 
 
Daca nu vrei sa pui la loc kilogramele pierdute cu atata efort in timpul curei de slabire, atunci ar trebui sa ai in vedere cateva reguli importante:
 
1. Introdu alimentele treptat in meniu
 
Dupa ce o cura de slabire s-a incheiat, este important sa introduci treptat in meniu alimentele de la care te-ai abtinut pe toata perioada dietei. Daca dieta ta de slabire s-a bazat pe 1200 de calorii pe zi, este recomandat sa introduci cate 200 de calorii in meniu pe fiecare saptamana, ca sa nu iti sochezi organismul. 
 
2. Schimba-ti obiceiurile alimentare cu unele sanatoase
 
Daca inainte de cura de slabire, obisnuiai sa mai mananci de la fast-food, dupa incheierea dietei ar trebui sa iti schimbi acest obicei si sa te concentrezi asupra alimentelor sanatoase. Evita mezelurile, prajiturile de la cofetarie, bomboanele, snackurile, margarina, painea alba, produsele de patiserie, carnurile grase, pastele cu smantana, si silueta ta nu va avea de suferit. Gandeste-ti meniul astfel incat sa includa grasimi sanatoase (avocado, peste, ulei de masline), carbohidrati (cereale integrale, paine neagra, orez brun, cartofi dulci), legume si fructe, proteine (peste, pui, naut, fasole, linte, oua) si lactate (iaurturi si branzeturi slabe). Consuma-le in portii mici si ridica-te de la masa cu stomacul pe trei sferturi plin.

3. Mananca o salata la fiecare masa principala si inlocuieste dulciurile cu fructele
 
O salata la fiecare masa principala iti va asigura necesarul de fibre pentru o buna digestie si iti va da rapid o senzatie de satietate. Cu cat te obisnuiesti sa mananci mai multe salate, cu atat si starea ta de sanatate va fi mai buna. De asemenea, e recomandat sa iti faci un obicei de a consuma un fruct de fiecare data cand ai pofta de dulce. Nu uita ca zaharul ne imbatraneste inainte de vreme.
 
 
 
4. Respecta orele de masa
 
Daca nu tii cont de un program al meselor si nu iti faci timp sa iti organizezi fiecare meniu, atunci sansele sa te ingrasi vor fi destul de mari. Incearca sa nu sari peste micul dejun, iar cina sa nu fie mai tarziu de ora 8. De asemenea, fa-ti un program al gustarilor, in acest fel vei evita infometarea. Gustarile trebuie sa aiba foarte putine calorii si ar fi bine sa te limitezi la un fruct, cateva migdale sau la un iaurt simplu. O gustare nu ar trebui sa depaseasca 100-150 de calorii.
 
5. Fa miscare
 
Nu trebuie sa fii o fanatica a salilor de sport ca sa ai un corp armonios, ci doar sa faci miscare in fiecare zi. Fie ca te plimbi, alergi, dansezi sau mergi pe munte, toate aceste activitati te vor mentine in forma si te vor relaxa. Cu cat stai mai mult in casa, cu atat tentatia de a manca ceva este mai mare. Incearca sa te mentii activa si sa mananci regulat si cu moderatie.
 
 
 
Tags:
cura slabire
dieta
reguli
alimentatie sanatoasa
ingrasare dupa dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare