5 semne ca ai un metabolism lent

Afectiuni 21.10.2013 Livia Caled

Metabolismul presupune conversia caloriilor in energie utilizabila de catre organism. Daca avem un metabolism prea lent, atunci caloriile nu sunt arse suficient de repede si sunt transformate in grasimi. Odata cu inaintarea in varsta, metabolismul incetineste, de aceea ar trebui sa evitam sedentarismul, sa facem miscare, sa nu sarim peste micul dejun si sa mancam cu moderatie. Studiile au aratat ca 20 de minute de stat pe scaun sunt suficiente pentru incetinirea metabolismului.

Care sunt semnele ca ai un metabolism prea lent?

1. Te ingrasi usor si slabesti greu

Desi incerci sa slabesti, tii cure drastice si mananci foarte putin, organismul tau pare incremenit in timp si nu vrea sa dea jos niciun gram. Da, de teama curelor de slabire prea drastice, organismul tau nu arde caloriile asa cum trebuie si le depoziteaza sub forma de grasimi.

2. Exercitiile fizice nu ajuta la pierderea greutatii
Faci exercitii fizice constant, insa ai acelasi numar de kilograme? Poate ca ar trebui sa iti regandesti complet regimul alimentar, sa eviti infometarea si stresul si sa incerci sa nu exagerezi cu exercitiile fizice. Nu te ajuta cu nimic faptul ca te extenuezi facand sport, daca tu incluzi in dieta ta alimente procesate si mananci la ore nepotrivite. Studiile au aratat ca metabolismul este incetinit si de carentele de vitamina B.

3. Ti se pare ca te ingrasi chiar si daca bei apa

Daca de multe ori ai impresia ca te ingrasi de la orice, chiar si de la apa, este clar ca ai tinut cure de slabire prea drastice care ti-au dat metabolismul peste cap. El incepe sa stocheze tot ce ii dai, de teama sa nu mai fie supus la o noua sesiune de infometare.



4. Ai aproape mereu calcaiele uscate si iti cade parul
Problemele cu tiroida si cu hormonii sunt printre cele mai des-intalnite motive care iti incetinesc metabolismul. Pielea si calcaiele uscate sunt un semn clar ca tiroida ta nu functioneaza cum trebuie. De asemenea, caderea parului indica o dereglare hormonala.

5. Ai mereu pofta de ceva dulce, mai ales dupa-amiaza

Daca iti este prea des pofta de ceva dulce, este clar ca ai o dependenta de zahar pe care o poti trata renuntand pentru cateva luni la dulciuri. Este important sa mananci multe fructe in locul dulciurilor, sa bei multa apa si sa mananci doar ciocolata neagra. Nu uita ca metabolismul isi incetineste ritmul in partea a doua a zilei, de aceea este important sa mananci bine la micul dejun si sa consumi mai putina mancare in partea a doua a zilei.

Vestea buna esta ca metabolismul poate fi transformat dintr-unul lent intr-unul rapid, cu putina rabdare. Metabolismul poate fi accelerat printr-un consum normal de apa, de 2 litri pe zi, o alimentatie sanatoasa si moderata, cu mult ghimbir si ardei iuti, evitarea stresului si sport in mod regulat.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
metabolism lent
tiroida
probleme hormonale
accelerare metabolism
metabolism lent slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • petre marius
    1. petre marius 30.12.2015 09:14

    Cu respect!am 41ani diabet tip2 non insulina obezitate tip 2. 135kg hipertensiv de ceva vreme iau in geutate desi ca aproape nu mananc deloc am o stare totala de stres simt cum ma umflu pe zi ce trece e greu aproape ca mebunesc am facut analize la tiroida tumografie la hipofiza ecografie la suprarenala si nimic neinregula!Menrionez ca am o viata sedentara si de un an nu mai fâc sex De unde atata grasim?ajutati ma cu un sfat,!e greu sa fii o obez si singur

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare