5 semne ca ar trebui sa mananci mai multe proteine

E destul de greu sa iti dai seama ce cantitate de mancare, si mai ales de proteine, este sufiecienta (daca nu iti cantaresti mancarea), iar cei care mananca putin sau vegetarienii pot avea mari probleme din cauza lipsei de proteine. 

La o dieta de 2.000 de calorii pe zi, sunt recomandate intre 50 si 150 de grame de proteine pe zi, dar nu trebuie sa te obosesti sa tii minte cifre. Iata cateva semnale clare si simple pe care ti le transmite corpul: 
 
Iti este mereu pofta de dulciuri 
 
Unul dintre cele mai importante semne atunci cand nu ai consumat suficiente proteine: iti este pofta de dulciuri si nu te simti niciodata satul. Una dintre functiile pe care le au proteinele este sa mentina un nivel bun de zahar, iar daca proteinele lipsesc din corpul tau, iti va scadea nivelul de glucoza si tu vei cauta un remediu rapid: ciocolata. 
 
Daca mananci dimineata un pumn de cereale cu lapte, vei avea energie imediat, dar in scurt timp te vei simti sleit de puteri. De aceea este esential ca prima masa din zi sa fie foarte hranitoare. 
 
 
Iti simti creierul incetosat 
 
Un nivel bun al zaharului din sange este important ca tu sa te poti concentra. Atunci cand te privezi de proteine, nivelul de glucoza fluctueaza constant, iar astfel incepi sa-ti simti creierul incetosat si nu mai poti gandi limpede. De ce? Pentru ca nu ai rezerve de carbohidrati care sa-ti hraneasca creierul si cum proteinele ajuta la eliberarea carbohidratilor, n-are cine sa le faca treaba. Daca te hranesti de obicei cu biscuti sau cu paine, vei simti o scurta energie intelectuala, dar apoi va aparea ceata. 
 
Iti cade parul 
 
Proteinele reprezinta scutul de aparare al celulelor, inclusiv al foliculilor de par. Daca foliculii sunt puternici, vor mentine firele de par la locul lor, dar daca proteinele lipsesc, vei ajunge sa te sperii de cat par ramane in urma ta. 
 
Te simti slabit 
 
Stii deja cat de importante sunt proteinele pentru a-ti creste muschii si daca acestea iti lipsesc, se pleostesc si muschii odata cu trecerea timpului. Prin urmare, incepi sa te simti slabit atunci cand incerci sa faci execitii fizice. 
 
Te imbolnavesti constant 
 
Proteinele sunt necesare ca sa-ti intareasca sistemul imunitar, deci daca racesti si faci infectii mult mai des decat ceilalti din jurul tau (si nu stii sa ai alta problema), atunci e clar ca suferi de o deficienta de proteine. 
 
 
Foto: Hepta.
Tags:
proteine
carne
legume
vegetarieni
par
pofta
dulciuri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare