5 sfaturi pentru o digestie buna

Una dintre problemele majore in alimentatie este digestia, mai ales in cazul femeilor. Sunt reclame peste tot la produse care ajuta digestia, suplimente alimentare si medicamente, insa nu trebuie sa ignoram ca putem, prin cateva linii de conduita simple, sa evitam necesitatea unor astfel de interventii. O digestie buna se poate obtine in mod natural, asa cum se intampla inainte de aparitia atator "ajutoare" urmand aceste cateva simple sfaturi, si servindu-ne totusi si de acestea, fara sa ne bazam pe ele.

5 sfaturi pentru o digestie buna

Exercitiile
Exercitiile ajuta procesul de digestie foarte mult. Descoperirile cercetatorilor, publicate in Jurnalul Clinicii de Gastroenterologie si Hepatologie au scos la iveala faptul ca, acele persoane care fac mult sport au mai putine sanse sa faca indigestie. De asemenea, cercetatorii au gasit o legatura intre problemele de ordin gastrointestinale si exercitiile fizice.


Evita stresul!
Stresul poate afecta digestia. Si asta pentru ca in timpul momentelor stresante, cantitatea de sange care circula prin abdomen este redusa. Acest lucru afecteaza productia de enzime, ajungandu-se pana la o incetinire a procesului de digestie.


Suplimentele enzimatice

Exista suplimente enzimatice care odata consumate intensifica digestia si absorbtia nutrientilor. Barbatii care au putine enzime digestive pot lua aceste suplimente. Chiar si aceia care nu au probleme pot lua aceste suplimente pentru a imbunatati absorbtia nutrientilor.


Serveste portii mici!
O idee buna este sa servesti mancarea din farfurii mici, astfel reduci si consumul.
Si daca te simti flamand serveste de-a lungul zilei cel putin doua gustari sanatoase. Astfel eviti sa consumi mult la o masa.

 
Mananca sanatos!
Inlocuieste mancarurile grase pentru cele sanatoase, de exemplu opteaza pentru legume in locul chipsurilor sau mai bine serveste un sandvis din carne de curcan decat o friptura de vita. De asemenea, iti poti schimba strategia in ceea ce priveste gatitul, prin reducerea grasimilor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
figestie
trucuri
alimentatie
fibre
sfaturi
exercitii
stres
portii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare