5 Supe de toamna din seminte si cereale - topesc kilogram dupa kilogram

Daca tot a venit frigul in forta, te poti proteja de raceli si temperaturile scazute cu ajutorul supelor. Acestea sunt usor de facut, rapide, rezista cateva zile bune in frigider si sunt slab calorice daca folosesti ingredientele corespunzatoare. Chiar daca nu se mai gasesc pe piata multe din legumele si verdeturile verii, tot avem o lista de alimente destul de larga din care putem alege toamna ca sa ne preparam cele mai gustoase supe si borsuri. Desigur, pentru un stil de viata sanatos nu poti tine o cura de cateva zile cu ciorba de carnati sau ciorbe bogate in smantana si oua.
 
Iata mai multe supe din care poti alege la orice ora pentru slabire sau un stil de viata sanatos:
 
1.Supa din seminte de dovleac
 
Fara indoiala dovleacul este vedeta toamnei si putem profita din plin de el. Este plin de vitamine si are un gust absolut minunat. Iata ce ingrediente poti folosi la supa:
 
  • 250 grame de seminte de dovleac crude
  • 1-2 cepe rosii
  • Jumatate de dovleac – se fierbe fara coaja in vas
  • 5 morcovi mari
  • 1 cana de patrunjel tocat congelat sau 500 grame de radacina de patrunjel
  • 1 conserva de porumb
  • 1 telina mare
  • 1 mana de fidea
  • 1 lingura de sare kosher sau Himalaya
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Mix de legume – pentru culoare (optional)
 
Totul se adauga intr-un vas si se lasa pe foc 20 de minute.
 
 
 
2.Supa din seminte de cuscus si dovlecei sau zucchini
 
O supa cu specific libanez absolut delicioasa si consistenta. Ingrediente:
 
  • 2 dovlecei sau zucchini - afla si despre alte 10 mancaruri cu dovlecei, bune la slabit
  • 3 cartofi dulci sau obisnuiti
  • 1 rosie mare romaneasa
  • 1 bucata de telina
  • 3 morcovi
  • 150 grame se seminte de cuscus (integral)
  • 1 ardei rosu gras mare
  • 1 ardei iute fara samburi
  • 1-2 cani de verdeata  - poate fi si congelata daca nu ai proaspata
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura de condiment curry sau turmeric
  • 1 lingura de sare kosher
  • 1 ceapa rosie
  • 1 conserva de porumb
 
Totul se adauga intr-un vas si se lasa pe foc 30 de minute ca sa fiarba bine cuscusul. Afla cum prepari cele mai interesante salate din seminte de cuscus!
 
 
3.Supa crema din seminte de hrisca
 
Ingrediente:
 
  • 1-2 cani de hrisca cruda
  • 1 ardei gras mare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel sau patrunjel congelat la punga (verdeata)
  • 1 lingura de seminte de chia sau psillyum
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 radacina de telina
  • 1 lingura de sare kosher sau Himalaya
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2-3 linguri de iaurt grecesc degresat
  • 1 cana de apa – pentru textura dorita
 
Legumele se faramiteaza si se adauga in blender ca sa obtii un amestec omogen. Intre timp hrisca se lasa la inmuiat in apa calda pentru 15-20 de minute si se adauga si ele in blender cand devin pufoase. Ai nevoie de un vas ca sa adaugi amestecul din blender si adauga 1-2 cani de apa sau o cana. Daca vrei poti adauga direct in vas hrisca cruda fara sa o mai lasi la inmuiat.
 
In cazul in care vrei o supa din piept de pui si hrisca, poti adauga totul intr-un vas si lasa la fiert 30 de minute.
 
 
4.Supa mexicana din seminte de quinoa
 
Ingrediente:
 
  • 1-2 cani de seminte de quinoa
  • Mix de legume mexican – gasesti in magazine si supermarketuri diverse pungi cu astfel de legume la preturi destul de mici
  • 1 ceapa rosie
  • 1 conserva de porumb
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1-2 linguri de condiment curry
  • 2 ardei iuti fara samburi
  • 2 linguri de boia dulce
  • Sos special din (2 catei de ustuoi, fulgi de cocos, 1 lingura de ulei de masline, 1 rosie medie sau mare, patrunjel tocat, 1 lingura boia dulce, 4-5 linguri de iaurt grecesc degresat, sare si piper macinat dupa gust)
 
Totul se adauga intr-un vas pentru a fierbe, iar intre timp se pregateste sosul, care se pastreaza la frigider 15 minute si se adauga in vas la final. Supa este gata in 30 de minute.
 
 
5.Supa tunisiana din naut, linte si seminte de chia
 
Ingrediente:
 
  • Mix de legume la punga
  • 1 cana de naut
  • Jumatate de cana de linte 
  • 1 cana de verdeturi
  • 1 ardei iute fara samburi
  • 1 rosie mare romaneasca
  • 2 linguri de seminte de chia
  • 1 lingura de chimen
 
Se las ala fiert 30 de minute.
 
 
 
 

 

Tags:
supe de toamna
supe seminte
supe cereale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare