6 alimente pentru frumusete

Secrete 11.02.2016 Dana Lazar

Exista o veste foarte buna: tocmai acele alimente care te ajuta sa slabesti au un impact pozitiv si asupra frumusetii tale. Asa ca, daca le mananci nu doar vei fi mai slaba, ci si vei arata mai bine in general. Asa ca ai inca un motiv in plus sa te apuci de acea cura de sanatate la care te gandesti de multa vreme. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Haideti sa vedem care sunt promotorii frumusetii:

1. Frunze verzi = piele stralucitoare

Cu cat frunzele sunt mai inchise la culoare, cu atat au mai multi nutrienti. Iar acesti nutrienti iti vor hrani pielea din interior si ii vor da acel aspect sanatos pe care nicio crema nu il poate da. Alege frunze precum spanac, varza kale, rucola si mangold (un tip de sfecla elvetian). Ele au din plin vitaminele A, C si K care vor da stralucire sanatoasa pielii si vor indeparta semnele de acnee.

 

2. Oua pentru curatarea tenului

Trebuie sa mananci proteine dimineata, este perfect pentru silueta ta. Si ouale sunt printre cele mai indicate surse de proteine. Un ou fiert pe zi iti da energia de care ai nevoie fara un consum mare de calorii. Dar el face mai mult decat atat, el iti ajuta pielea sa isi revina in cazul in care ai probleme cu tenul. El iti aduce vitamina E si tocmai de ea ai nevoie pentru a vindeca eventualele cicatrici.

 

3. Cereale integrale = par frumos

Cerealele integrale au zinc, fier si vitamina B. Ele contribuie la cresterea unui par mai lung si mai des. Si cine nu si-ar dori un par precum cel din reclame?

 

4. Legume = tinerete vesnica

Legume la fiecare masa a zilei, asta ar trebui sa fie deviza ta. Pentru ca un corp sanatos este un corp frumos. Legumele iti dau antioxidanti si acestia lucreaza pentru sanatatea celulelor in intregul organism. Legumele iti mentin aspectul tanar. Cercetarile au aratat ca legumele galbene si cele rosii te ajuta sa ai mai putine riduri.

 

5. Lapte pentru par

Cresterea parului este influentata in cea mai mare parte de proteinele pe care le are la dispozitie. Daca bei zilnic lapte, o sursa perfecta de proteine, il vei ajuta sa se regenereze.

 

6. Carne

Nu putem trai fara proteine, ele sunt unul din principalele componente ale corpului nostru. Si cele mai multe proteine le luam din carne. Proteinele sunt cele care permit celulelor corpului sa se regenereze. Se recomanda cca 40% din alimentatia ta sa constea in proteine.

 

 Foto: hepta.ro

Tags:
frumusete
legume
cereale
carne
lapte
oua
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare