6 Ceaiuri cu care tii gripa si raceala la distanta – ajuta si la slabire

Afectiuni 04.02.2019 dietetik
In societatea actuala, din ce in ce mai putine persoana consuma ceaiuri. Este si normal daca este sa gandim ca pe piata exista multe alte alternative care pot parea mult mai atractive. Putem mentiona aici culoarea bauturilor, ambalajul, gradul de aciditate, aromele si asa mai departe. Ei bine, ce arata mult prea aratos si nu se gaseste la sectiunea bio sau naturista nu este deloc sanatos si pe langa faptul ca exista risc mare de ingrasare se pot lua in calcul si aparitia diverselor probleme de sanatate, mai mici sau mai mari. Ce nu stiu majoritatea persoanelor este ca ceaiurile nu se vor demoda niciodata daca stii cum sa le consumi si iti vin in ajutor in orice anotimp si in orice problema ai avea sau vrei sa previi. 
 
Stiai ca ceaiurile sunt cele mai puternice si mai la indemana remedii atunci cand vine vorba sa tratezi boli comune ale societatii si sa le previi, in cazul in care ele nu s-au instalat deja? Ei bine, se poate! Un ceai natural poate fi gasit la bunica acasa sau la strabunici, in magazinele bio certificate si in plafare. Poti gasi si in supermarketuri astfel de ceaiuri, dar citeste cu atentie eticheta sa fii sigur ca nu sunt substante ascunse
 
Un ceai natural este absolut delicios cu ghibir ras, zeama de lamaie sau lime, esente naturale, scortisoara, cuisoare si alte ingrediente de acest gen. In plus, daca alegi tipul potrivit de ceai poti trata si preveni afectiuni precum gripa, virozele, febra, problemele digestive, problemele metabolice si favorizezi si slabirea.
 
De exemplu, perioada in care ne aflam este destul de periculoasa daca este sa ne gandim la problemele cu gripa din tara noastra. Nu putem evita sa nu iesim in locuri publice, dar ne putem proteja acasa sau ne putem lua peste tot cu noi o sticla mare de ceai. Te poti proteja si slabi in acelasi timp daca consumi zilnic in perioada rece cate 1-2 litri de ceai. Iata ce ceaiuri antigripale iti sugeram:
 
1.Ceai de ghimbir si scortisoara
 
Nu te lasa pacalit de aroma usor iute a ghimbirului. Scoate orice mica urma de raceala din organism si iti protejeaza corpul de microbi si virusuri noi. Ingredientele necesare sunt:
 
  • 2 cani de apa
  • 1 lingura de scortisoara (pudra sau lemnoasa)
  • Zeama de la o lamaie sau lime
  • O bucata de ghimbir de marimea degetului mare de la mana
  • Cateva boabe de piper negru sau alb – dupa fierbere se scot cu ajutorul unei lingure din ibric
 
Ghimbirul se da prin razatoare si se lasa la fiert in ibric. Cand da in clocot adauga scortisoara si piperul. Pasul urmator este sa adaugi zeama de lamaie, dar nu inainte de a inlatura piperul.
 
 
 
2.Ceai de urzica
 
Chair daca o gasim din plin pe piata abia la inceputul primaverii asta nu inseamna ca nu o gasim sub forma uscata la plafare si magazinele bio. Este un ceai antigripal atat de puternic incat nu ai nevoie de prea multe ingrediente:
 
  • 3-4 linguri de urzica pudra sau sub forma de frunze uscate
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • Zeama de lamaie
  • Cateva frunze de busuioc sau menta
 
Nu uita sa lasi la infuzat ceaiul.
 
 
3.Ceai de macese
 
Le gasim peste tot la noi in tara, iar strainii ar da orice sa le consume mai des. Poti gasi macese uscate la plafar sau magazinele bio. Ceaiul se prepara din:
 
  • 4-5 linguri de macese uscate
  • Zeama de lamaie
  • 1-2 linguri de miere de albine bio sau propolis
 
Ai grija sa nu prepari ceaiul in vase de metal pentru ca vor scadea eficienta maceselor. Poti cere si parerea medicului inainte de a incepe cura cu acest ceai ca sa te asiguri ca ti se potriveste.
 
 
4.Ceai tei
 
Este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai multe relaxante, motiv pentru care este indicat la insomnii si oboseala, dar iata ca este benefic atunci cand vrei sa te odihnesti la raceala sau gripa sau chiar noaptea inainte de culcare ca sa le previi. Ai nevoie de:
 
  • 3 linguri de frunze uscate
  • Zeama de lamaie
  • 1 lingura de miere de albine

 
5.Ceai de catina
 
O gasesti la plafar sub forma uscata si poate fi combinata cu miere de albine si fructe goji. Se infuzeaza! Poti incerca si 7 retete de smoothieuri din 3 ingrediente aici!
 
 
6.Ceai de busuioc
 
Infuzeaza frunze de busuioc cu miere de albine.
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
ceaiuri gripa si raceala
gripa si raceala
ceaiuri la slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare