6 greseli frecvente cand faci genuflexiuni

Squats, adica pe romaneste genuflexiunile, sunt niste exercitii foarte eficiente pentru picioare si fesieri, dar doar daca le faci bine. Iti dam o lista cu 6 cele mai intalnite greseli in efectuarea acestor exercitii.
 
Genunchii prea departati 
 
Atunci cand distanta dintre genunchi este prea mare in timp ce faci squats, pui presiune mare pe ligamentele genunchilor, ceea ce duce la leziuni. Femeile fac cel mai des aceasta greseala din cauza soldurilor late si a grasimii din interiorul coapselor, dar e drept, ca nu se poate corecta prea usor. Nu e ca si cum le-ai cere genunchilor tai sa treaca pur si simplu in pozitia corecta. Pentru a slabi la nivelul coapselor trebuie sa alergi in lateral pe banda. 
 
Nu te apleci la 90 de grade
 
Daca nu faci miscarea completa, pana jos, pana cand osul coapsei sa fie paralel cu podeaua, nu vei avea fesieri mai frumosi. Pentru a verifica daca efectuezi corect aceasta parte a exercitiului, ajuta-te de o cutie care sa-ti ajunga la nivelul genunchilor. Lasa-te in jos pana cand abia atingi cu fundul cutia, apoi ridica-te.
 
Iti arcuiesti spatele 
 
Coloana vertebrala are forma de "S" in mod natural, iar daca muschii lombari nu sunt bine lucrati, acesta fiind cazul multor femei, sigur iti arcuiesti spatele in timp ce faci squats. Problema este ca aceasta miscare poate crea leziuni. 
 
 
 
Sa faci genuflexiunile mereu la fel
 
Daca faci genuflexiunile exact la fel de fiecare data, o perioada mai mare de timp, nu vei profita la maximum de rezultatele pe care le poate avea acest exercitiu. Exista o varietate de squats, chiar daca inseamna doar sa indepartezi putin mai mult picioarele sau daca faci genuflexiunile cu saritura. 
 
 
Genuflexiuni cu greutati prea mici 
 
Femeile cred ca sunt mai eficiente genuflexiunile cu greutati mici, dar cu mai multe repetari, pentru a avea picioare mai subtiri si tonifiate, insa daca nu ridici greutate mai mare nu vei face aproape nicio schimbare. Fa genuflexiunile cu greutati atat de mari incat sa fie suficiente doar 6 repetari. 
 
 
Aplici regula care spune ca genunchii nu trebuie sa depaseasca linia degetelor de la picioare
 
Aceasta regula depasita, care spune ca atunci cand genunchii sunt indoiti nu trebuie sa depaseasca linia degetelor de la picioare, provoaca multe dureri inutile. In loc sa te concentrezi la aceasta regula, mai bine respect-o pe cea care iti cere sa indoi genunchii astfel incat coapsele sa fie paralele cu pamantul. 
Tags:
squats
genuflexiuni
sport
greseli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare