6 idei de folosit oul

 Daca vrei sa slabesti, sa iti umfli muschii sau sa iti scazi colesterolul, oul este alimentul cel mai complet si la indemana. Sigur ca trebuie mancat cu chibzuinta. Cel mai grav este insa ca ne plictisim de omleta sau oua ochiuri. Asa ca ne-am gandit la cateva idei de a folosi oul fara plictiseala mare, astfel incat sa nu ajungem sa-l evitam.

Ok, ouale sunt grozave, dar ce facem cu ele?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. O idee este sa faceti oul ochi. Bineinteles, asta stim cu totii, si este probabil cea mai plictisitoare forma de ca consuma oua. Dar daca acest ou ochi devine parte integranta a unui burger? In loc de maioneza sau cascaval, puneti oul ochi in burger inainte de a-l incalzi.

2. Daca faceti pizza, sau aveti o pizza congelata, cu doua minute inainte de a o scoate din cuptor, spargeti un ou deasupra. Traditiile romanesti ung cu ou si painile mari, si cozonacii.

3. Ce nu se prea mananca in romania sunt ouale coapte. Nu stim de ce, deoarece sunt extraordinar de bune. Pur si simpu spargeti doua oua si le bagati la cuptor intr-un vas termorezistent. Puneti deasupra ceapa tocata fin, patrunjel sau alte verdeturi care va plac. Coaceti pana sunt facute, dar galbenusul a ramas destul de moale incat a-l puteti folosi ca sos :-)

4. O alta metoda de a face oul este tot practic necunoscuta la noi, dar iubita de copii din intreaga lume. Oul in paine este simplu de facut. Puneti felia de paine gaurita in tigaie, spargeti oul si il varsati in gaura, si prajiti. Albusul se intinde peste paine, galbenusul ramane la mijloc si ati obtinut o gustare careia, daca ii adaugati pe galbenus o fata zambitoare din orice feliute de legume, ati castigat inima copilului.

5. Celor carora le place salata bulgareasca stiu cat de bun e oul in salata. Dar nu toata lumea foloseste galbenusul de ou in sosul de salata: e o idee grozava de a adauga proteine unei mese slabe, fara a ne ingrasa. Pur si simplu fierbeti oule tari, si faramitati galbenusul in sosul de salata. E minunat!

6. Clasica omleta se poate transforma intr-o frittata, si atunci e altceva. La o fritatat poti chiar sa inviti niste prieteni, iar copiilor li se va parea ceva exotic. Tot ce trebuie este ca atunci cand facem omleta sa ii adaugam legume tocate si verdeturi pewntru aroma, si sa o amestecam bine.

Sunt multe idei de a folosi oul, si putem gasi mereu altele, cu putina imaginatie. Sa nu-i uitam importanta in dieta noastra si a copiilor.

Pofta buna si inspiratie!

Tags:
ou
oua
mic dejun
frittata
oua copate
omleta
ochiuri
pizza
cuptor
retete cu ou
dieta cu ou
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • MARIUS
    1. MARIUS 04.03.2013 18:49

    IMI PLACE

  • Marco Angel
    2. Marco Angel 05.03.2013 17:28

    TOTUSI POATE SPUNETI OAMENILOR SI CAT DE NOCIV E GALBESNUSUL SI CAT DE SANATOS E ALBUSUL ! IN PLUS MAJORITATEA ACESTOR "RETETE" SUNT NISTE COMBINATII ALIMENTARE CU POTENTIAL NOCIV PT SANATATE !!!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare