6 lucruri simple care iti garanteaza o viata sanatoasa

Pentru a avea o viata sanatoasa nu trebuie sa cazi intr-o obsesie pentru sport sau alimentatie naturala, si nici sa stai sa numeri calorii sau sa renunti definitiv la alcool, ci doar sa faci lucrurile cu moderatie.

Potrivit specialistilor, lucrurile care ne garanteaza o stare buna de sanatate sunt putine si extrem de simple. Integrarea lor in viata noastra de zi cu zi ne va ajuta sa ne ferim de boli si ne va asigura o energie constanta pentru ceea ce facem.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 Iata mai jos o lista cu 6 obiceiuri simple care ne garanteaza o viata sanatoasa:

 1. Consuma condimente

Condimentele nu numai ca fac mancarea mai gustoasa, insa sunt si adevarate medicamente pentru organism. Ele sunt pline de antioxidanti, au proprietati antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene si anticancerigene. De asemenea, ele imbunatatesc digestia, scad nivelul de glucoza din sange, accelereaza metabolismul si stimuleaza sistemul imunitar. Printre cele mai sanatoase condimente se numara ardeiul iute, turmericul, ghimbirul, cuisoarele si scortisoara.

2. Bea ceai verde, alb, rosu sau negru

Consumul de ceai trebuie sa fie pentru oricine un ritual zilnic de relaxare. Ceaiurile sunt pline de antioxidanti, scad colesterolul, regleaza nivelul zaharului din sange, atenueaza migrenele, energizeaza organismul, previn imbatranirea prematura, curata organismul de toxine si reduc stresul. Cele mai sanatoase ceaiuri din lume sunt ceaiul alb (oolong), ceaiul verde, ceaiul rosu si ceaiul negru.

3. Nu-ti neglija activitatea sexuala

Cand ai chef de sex, inseamna ca organismul tau functioneaza asa cum trebuie. Persoanele care isi neglijeaza activitatile sexuale sunt predispuse la depresie si o stare constanta de nemultumire. De asemenea, deloc de neglijat este si faptul ca activitatea sexuala se afla in stransa legatura cu sanatatea inimii si cu starea noastra de energie. Pentru o stare buna de sanatate, specialistii recomanda activitatile sexuale de 2 ori pe saptamana.

Citeste si 10 alimente care iti imbunatatesc viata sexuala.

4. Mananca simplu, natural si putin

Daca mananci simplu, natural si putin, metabolismul tau va arde mai usor caloriile si nu vei avea probleme cu digestia, toxinele sau ingrasarea. Studiile au aratat ca persoanele care mananca putin traiesc mai mult si nu se imbolnavesc de afectiuni grave. 

5. Dormi bine

Nu mai e un secret pentru nimeni ca somnul de 7-8 ore pe noapte, nici mai mult nici mai putin, imbunatateste memoria si puterea de concentrare, scade nivelul stresului si iti confera in fiecare zi o stare psihica buna. Ca sa dormi bine, este esential sa iti gestionezi bine situatiile stresante de peste zi ca sa nu te gandesti la ele noaptea. 

 6. Nu sta toata ziua pe scaun

 Mai multe studii au aratat ca statul pe scaun 7-8 ore pe zi scurteaza viata si favorizeaza aparitia bolilor de rinichi si de inima. Ce e de facut cand e musai sa stai la birou 8 ore? Ridica-te din cand in cand de pe scaun, macar o data pe ora, plimba-te putin prin birou, intinde-te, roteste-ti trunchiul din talie, apleaca-te in fata, intinde-ti mainile si picioarele, roteste-ti capul, urca si coboara pe scari.

Citeste si 4 moduri grave in care sedentarismul te afecteaza

 

Tags:
viata sanatoasa
obiceiuri sanatoase
condimente
sex
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare