6 motive pentru care berea este sanatoasa

Acum, la sfarsitul verii, te cam mustra constiinta pentru toata berea pe care ai baut-o in sezonul cald. Inainte sa treci pe vin, iti aratam 6 motive pentru care n-ar trebui sa renunti de tot la bere. 

Desi surprinzator, berea ofera unele beneficii de care vinul te priveaza, iar singura conditie este sa nu bei mult, ci constant. 
 
Iata ce poate sa faca berea pentru organismul tau: 
 
1. Te ajuta sa te recuperezi dupa efort 
 
Daca imediat dupa sala te vezi cu prietenii la o bere, sa stii ca faci foarte bine. Cercetatorii de la Universitatea Granada le-au cerut studentilor sa faca sport pana cand termperatura corpurilor lor a ajuns la 40 de grade, apoi le-au dat bere si apa pentru hidratare. Surprinzator, cei care au baut au fost putin mai hidratati decat cei care au baut apa. Cu exceptia acestei situatii, cand trebuie sa te recuperezi dupa efort, noi iti recomandam sa te hidratezi cu multa apa. 
 
2. Iti protejeaza creierul 
 
Cercetatorii chinezi au demonstrat ca berea te protejeaza de bolile Alzheimer si Parkinson, dar si de cancer. Explicatia sta intr-un compus din hamei, xantohumol, care are antioxidanti mai puternici decat cei prezenti chiar in ceaiul verde si produsele de soia si care incetineste dezvoltarea bolilor neurodegenerative. 
 
3. Iti imbunatateste imunitatea 
 
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Sanatate si Stiinta din Oregon, consumul moderat de alcool iti imbunatateste sistemul imunitar si te ajuta sa lupti cu infectiile. Astfel, cei care nu consuma bere au de trei ori mai multe sanse sa raceasca. Atentie, insa! Daca intreci masura faci mai rau: iti slabesti sistemul imunitar! 
 
 
4. Iti intareste muschii 
 
Femeile care beau cel putin doua beri pe zi pot avea oase mai puternice, potrivit unui studiu publicat in Ziarul de Medicina Naturala. Berea este o sursa excelenta de siliciu biodisponibil, un element fundamental pentru oasele noastre. De exemplu, 64% din cantitatea de siliciu din berea fara alcool este absorbita de corp, spre deosebire de 4% din banane. 
 
5. Aliat impotriva imbatranirii
 
Consumata in cantitati moderate, berea poate avea proprietati antiinflamatorii ce au drept efect incetinirea procesului de imbatranire. Hameiul utilizat la fabricarea berii poate influenta productia de neopterina, un marker al proceselor inflamatorii, ca si nivelul de triptofan, aminoacid esential al carui nivel scazut pare sa se asocieze cu intensitatea crescuta a inflamatiilor.
 
6. Contine mai putine calorii decat laptele
 
In ciuda zvonurilor conform carora ingrasa, berea are doar 43 kcal/100ml in varianta cu alcool si 17 kcal/ 100 ml, in varianta fara alcool. Prin urmare, berea contine mai putine calorii chiar decat bauturi precum laptele, sucul de portocale sau de mere.
 
Atentie!
 
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.
 
Foto: Hepta
Tags:
bere
beneficii
sanatate
calorii
oase
sala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare