6 obiceiuri care iti imbunatatesc viata sexuala

Experiente 07.02.2014 Livia Caled

Daca simti ca in ultima vreme dorintele sexuale te-au cam parasit, este clar ca ceva in viata ta a inceput sa cam scartaie. Motivele pentru care libidoul scade sunt dintre cele mai variate: o alimentatie deficitara, prea mult stres, un partener care nu te mai atrage, rutina, depresia, frustrarile, oboseala sau diverse dereglari hormonale.

Iata mai jos 6 sfaturi care te pot ajuta sa iti imbunatatesti viata sexuala:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Incearca sa te relaxezi dupa ce iesi de la job

Stresul este inamicul numarul 1 al dorintei sexuale, asadar lasa toate problemele in urma cand pleci de la birou. Fa cat mai multe lucruri care iti plac si profita de timpul liber pe care il ai relaxandu-te. O idee buna este sa planuiesti cat mai multe activitati cu partenerul tau pentru a evita instalarea plictiselii in relatie.

2. Dormi 8 ore pe noapte

Cercetatorii au aratat ca somnul insuficient afecteaza destul de tare nivelul testosteronului, ceea ce inseamna ca performantele tale in dormitor vor fi extrem de slabe. Oboseala acumulata peste zi iti poate da o stare de irascibilitate si lipsa de chef, de aceea, daca vrei sa ai o viata sexuala buna, e bine sa dormi suficient.

3. Mananca sanatos

Mai multe studii au evidentiat faptul ca mancarea nesanatoasa duce la diminuarea dorintei de a face sex, deoarece lipidele incetinesc circulatia sangelui. Cu alte cuvinte, nu te astepta ca dupa ce ai mancat carnati cu cartofi prajiti sa mai ai chef de sex. 

Citeste si 3 mancaruri care iti afecteaza viata sexuala.

4. Consuma alimente adrodisiace

Ardeiul iute, bananele, stridiile, semintele de dovleac, ciocolata, smochinele, telina, legumele verzi, fructele goji, ananasul, anghinarea, pepenele rosu, scoicile, capsunile, fructul de avocado, migdalele, ghimbirul, sparanghelul, scortisoara, vinul rosu si sucul de rodii se pare ca au calitati afrodisiace. Consuma-le cat mai des si vei observa ca dorintele tale sexuale vor fi mai intense. 

5. Nu uita sa faci miscare

Cand ai o viata sedentara, corpul isi pierde flexibilitatea si se ingrasa, iar mintea incepe sa lancezeasca. Cauta sa faci miscare in fiecare zi, evita rutina si simte-te cat mai bine cu corpul tau. 

6. Verbalizeaza-ti fanteziile

Daca obisnuiesti sa nu vorbesti despre fanteziile tale cu partenerul tau de viata, atunci viata ta sexuala va avea de suferit. Cu cat iti lasi gandurile sa fie mai libere si nu le mai ingradesti cu tot felul de prejudecati, cu atat o sa ai o viata sexuala mai buna. Studiile au aratat ca persoanele care nu se tem sa isi verbalizeze fanteziile sexuale, si chiar sa si le puna in practica, se simt mai bine cu corpul lor si sunt mai lipsite de frustrari fata de persoanele timide. 

Citeste si 5 remedii pentru libidoul scazut

 

Tags:
alimente afrodisiace
libidou scazut
viata sexuala
sex
libido
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare