6 obiceiuri proaste de gatit la care ar trebui sa renunti

Din moment ce te-ai obisnuit sa faci lucrurile intr-un anumit fel, iti va fi greu sa renunti la unele obiceiuri. Cu atat mai mult cu cat vine vorba despre gatit, pentru ca in bucatarie s-ar putea nici sa nu fii constienta de unele lucruri. 

Iata 6 obiceiuri la care ar trebui sa te gandesti si, in cel mai fericit caz, sa renunti. 
 
1. Incalzesti uleiul pana cand se afuma 
 
Cand reteta cere sa incalzesti uleiul, il arunci in tigaie si apoi te intorci la ale tale si revii la aragaz abia atunci cand observi ca iese fum, nu? Atunci consideri tu ca uleiul este incins, asa-i? Total gresit! Pe langa faptul ca unele uleiuri au gust rau dupa ce se afuma, ii distrugi toate proprietatile. Citeste aici ce uleiuri sa folosesti la mancare si pe care nu. 
 
2. Amesteci in mancare prea mult 
 
Pe principiul "Cine se frige cu ciorba sufla si-n iaurt" eu amestec in mancare in disperare, dupa ce am ars cateva feluri care promiteau a fi delicioase. Daca si tu faci ca mine, afla ca nu-i o miscare prea buna. Impiedici astfel ingredientele sa se rumeneasca si, pe langa asta, le faci terci. 
 
 
3. Pui toate ingredientele odata
 
E drept ca scapi rapid de gatit, caci nu trebuie decat sa amesteci din cand in cand, dar exista si cateva inconveniente. Cand amesteci, nu dai ingredientele pe jos, pentru ca sunt multe si nu ai loc in cratita? Dar ti s-a intamplat sa fie cartofii aproape imprastiati, iar carnea nefiarta? Iata de ce trebuie sa adaugi ingredientele treptat. 
 
4. Nu lasi carnea sa se "odihneasca"
 
Ai dat zeci de ture cuptorului pana cand a fost gata friptura si acum te repezi direct in ea. Ai rabdare! Nu ca o sa te frigi, ci pentru ca n-a avut timp sa odihneasca si astfel sosul sa intre in carne, care ar fi devenit mult mai suculenta. 
 
5. Folosesti tigai neaderente la temperatura mare 
 
Da focul la mic atunci cand gatesti in tigai neaderente pentru ca temperatura mare elibereaza din acestea o substanta care are legatura cu bolile de ficat si cu probleme de dezvoltare. Verifica instructiunile tigailor tale in legatura cu temperatura la care poti sa le folosesti. 
 
6. Amesteci lichide fierbti in blender, fara sa scoti capacul 
 
Tinand cont de episodul memorabil in care am facut jumatate de bucatarie verde cu ceea ce ar fi putut fi supa mea de broccoli, te sfatuiesc sa scoti capacul din mijloc (cel mic) de la blender cand amesteci ingrediente fierbinti. O miscare atat de simpla te poate scuti de multe efoturi. 
Tags:
gatit
bucatarie
mancare
ulei
bucatareasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Guest
    1. Guest 18.12.2014 20:55

    Cea mai apreciata oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere. . Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email: albu.tase@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare